Дават на съд крадлива болногледачка

32-годишна болногледачка ще бъде съдена от Варненския окръжен съд за присвояване на 745 лв., които изтеглила от дебитните карти на майка и син, съобщиха от прокуратурата.

През пролетта на 2017 г. подсъдимата Шурай Х. се договорила с жена от търговищко село да й помага в домакинството и да се грижи за болния й син. Шурай работила при Фатме до средата на август, когато извършила престъплението. Научила, че дебитните карти, по които стопанката и синът й получавали помощи и инвалидна пенсия, стоят в торбичка заедно с листче с ПИН-кодовете. Незабелязано взела торбичката и на другия ден погасила част от борчовете си за сметки и към местния магазин с две трансакции от посттерминал. След това проверила на банкомат колко пари има в картите и на няколко пъти теглила от тях.

Така ощетила майката и сина с общо 745 лв., преди те да установят липсата на картите. За престъплението законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 г. и глоба до двойния размер на неправомерно изтеглената сума, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле