Дават 3,7 млн. лв. за проект на околовръстното на Пловдив

Пътната агенция пусна обществена поръчка за изготвяне на технически проект на малко над 18 км от околовръстния път на Пловдив.

Правят нов мост над река Марица

Обходното трасе ще бъде дълго 18,7 км

Кандидатите за поръчката могат да подават оферти до 9 декември

Близо 3,75 млн. лв. без ДДС ще струва изработването на технически проект и подробен устройствен план на Околовръстния път на Пловдив. Толкова е индикативната стойност на тръжната процедура, която стартира Агенция “Пътна инфраструктура”. Финансирането на проекта е от националния бюджет. Обходното трасе на града под тепетата ще бъде с дължина от 18,7 км. Кандидатите да участват в обществената поръчка могат да подават документи до 9 декември.

Стартираната тръжна процедура е в три обособени позиции. Първата е за трасето, което ще свързва пътен възел Царацово с трасето към Асеновград и Смолян с обща дължина около 2 км. Втората оферта ще бъде за проектиране на близо 2,7 км между пътен възел Царацово и Съединение. Третата обявена позиция е за оставащите близо 14 км от връзката на Пловдив с Асеновград и Смолян.

Проектът, чието техническо задание трябва да бъде изготвено, предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, разположени в близост до съществуващия път.

Околовръстното трасе включва участък от второкласния път между Пловдив и Асеновград, като началото е при отделянето му от пътя между Пазарджик и Пловдив, а краят е при новоизграждащото се кръгово кръстовище между второкласния път Брезово-Пловдив и трасето от града под тепетата към Асеновград.

Пътната агенция обяви и обществена поръчка за избор на изпълнител, който да построи мост над река Марица при 6-ти километър на третокласния път Плодовитово-Асеновград. Съоръжението ще бъде с дължина от близо 230 метра и ще бъде изградено успоредно на съществуващия към момента мост. Прогнозната стойност на проекта е 5,2 млн. лв. без ДДС. Той трябва да бъде изграден за година.

Коментари

Задължително поле