Дават $500 000 за световното по волейбол

Правителството отпусна 500 000 долара на Българската федерация по волейбол за организиране на световното първенство по волейбол тази година. Средствата са част от общата сума от 5 милиона долара, която държавата предостави на централата в периода 2016-2018 година за домакинството на шампионата на планетата.

„Провеждането на спортната проява ще утвърди авторитета на България сред световната спортна общественост и ще окаже положително въздействие върху развитието и популяризирането на българския спорт и възможностите на българските спортисти за изява“, обявиха официално от кабинета. Първенството е от 10 до 30 септември и е най-голямото спортно събитие у нас тази година, като страната ни поделя домакинството с Италия.

Междувременно стана ясно, че волейболният „Левски“ ще се сдобие с нов дом. На 20 април министърът на младежта и спорта Красен Кралев и столичният кмет Йорданка Фандъкова ще присъстват на официалното откриване на строежа на нова волейболна зала в София. Съоръжението ще е в местността „Витошки камбани“ и ще носи името „София парк“. Предвиденият капацитет е 1700 места като залата ще отговаря на всички изисквания за провеждане на международни състезания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт