Дадоха на съд апаши задигнали метали за 8100 лева и увредили имущество за 24 800 лева

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже, извършили кражба на метали за 8100 лева, като увредили имущество за 24 800 лева.

Обвинението срещу Шенол М . и Николай Т. е за това, че през периода 9 юни до 7 септември 2016 г. в Габрово срязали оградна мрежа, разбили тухлена стена и счупили прозорец на термичен цех и склад „МОБ“ на „Гама Проект“ АД. Злострониците проникнали в халето като използвали отверки, клещи, гаечни ключове, ножове, чук, брадва и кирка. Чевръститекрадци чрез особена ловкост прескочили през разбития прозорец, разположен на височина 3,35 м.От производственото помещение задигнали 60 кг медни намотки от електрически трансформатор с мощност 100кw в термичен цех. Свили кабели, сребро съдържащо се в електрически пластини на електрически табла. От склад пък задигнали три топчета с месингова лента с тегло 134,4кг., олово на блок - 13,6 кг., оловна ламарина - 84,7 кг. и 2 графитни пръчки.

Двамата са подсъдими и затова, че по същото време и място противозаконно повредили чужди движими вещи, трансформатор и електрическо табло за управление от линия за обработка и оксидация на метали, собственост на „Гама проект „ АД в Габрово, на обща стойност 24 800 лв., като с деянията са причинени значителни вреди на дружеството.

По искане на прокуратурата двамата обвиняеми са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони