Хосписът в Елена за 10 години приел 600 болни и възрастни хора

Наказаха Вутов за 3 мача

Александър Манолев стана обвиняем за злоупотреби със средства от ЕС Определена му е гаранция от 100 000 лева

Синовете на богат бизнесмен били сред нападателите в Шри Ланка

По Великден в Бургас паркирането ще е безплатно

Реновират жп гарите „Подуяне“ и „Искър“ за 1,2 млн. лева

Смърт на магистрала и в църква

„Булгартрансгаз“ обяви търг за изграждане на две компресорни станции към интерконектора със Сърбия Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351,6 млн. лева

Лом разказа историята си с великденски яйца

Вицепремиерът Марияна Николова на конференция в Унгария за 575-ата годишнина от Варненската битка

Лютви Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лева

Ева Лонгория в супер форма 10 месеца след като роди

ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, които подкрепиха евролистата

Румен Леонидов представи „Покаяние Господне“

ЦИК: Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване

Даниел Панов: Постигнахме финансова стабилност на общината

През последните години общинското ръководство постигна финансова стабилност на община Велико Търново. С този извод започна отчета на управленската си програма в периода 2015 – 2019 г. кметът инж. Даниел Панов по време на заседанието на местния парламент.

Нарастват собствените приходи на Общината, като през 2018 г. те са били в размер на 20,8 млн.лв. В сферата на инфраструктурата стартираха два от най-големите проекти през последните години – за интегрираната градска среда и за образователната инфраструктура.

През 2018 г. община Велико Търново е управлявала европейски средства в размер на 34 млн.лв. по 11 проекта. 29,4 млн.лв. от средствата са безвъзмездна помощ, а съфинансирането от страна на общината е от 941 000 лв.

38 улици в Стария град са подновени, припомни инж. Панов и благодари ма жителите за проявеното търпение по време на строително-ремонтните дейности. Продължава облагородяването на кв. „Чолаковци” в Търново, с нов вид е и Западната промишлената зона, където вече започна строителството на нови предприятия.

Над 12 км улици ще бъдат реконструирани с финансиране по ИНТЕРРЕГ. Това са улици в кв. „Света гора”, кв. „Асенов”, пътят под хълма Царевец и ул. „Опълченска”.

Близо 2,6 млн.лв. е инвестирала община Велико Търново в образователна инфраструктура за отчетния период, каза Панов. В средните училища са разкрити пазарно ориентирани учебни профили. На над 110 лица на възраст под 29 години е осигурена заетост.

В сферата на културата през периода 2015 – 2019 г. са проведени над 490 събития и прояви, като акцент е фестивала „Сцена на вековете”, привлякъл над 12 000 зрители. Тази година той ще се надгради и ще е с международно участие, съобщи Даниел Панов.

„14% е ръстът на туризма, което се дължи и на добрата реклама и маркетинг. Работим с дългосрочната визия да се създават нови обекти, които да удължават престоя на туристите в града. Надяваме се Велико Търново да получи статут на духовна и историческа столица на България, който ще ни даде преимущество пред другите общини.” – завърши отчета на управленската си програма кметът инж. Даниел Панов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.