Даниъл Крейг предлага на търг автомобила си на Джеймс Бонд

Приходите са предназначени за благотворителна организация

Джеймс Бонд се разделя с личния си автомобил "Астън Мартин", предаде Ройтерс. Актьорът Даниъл Крейг, превъплътил се в британския шпионин, известен като агент 007, в четири филма, продава за благотворителност колата, произведена специално за него преди четири години.

Автомобилите "Астън Мартин" се използват от Бонд вече почти 50 години, като се започне от "Голдфингър" от 1964 г., в който Шон Конъри шофираше сребрист DB5. Крейг караше "Астън Мартин" и в четирите си филма за британския агент 007.

Личният автомобил на Даниъл Крейг е "Астън Мартин Ванкуиш" от 2014 г. Компанията произвежда само 100 броя от него, за да отбележи 100-годишнината си. Колата на Крейг естествено е 007.

"Това е признание за неговата кариера" - каза Беки Макгуайър от тръжна къща "Кристис".

Цветът на автомобила е среднощно синьо, а луксозният интериор е с тъмносиня кожа. Цветът е избран, защото Крейг харесва денима и тъмните цветове, уточниха от "Кристис".

Приходите от търга са предназначени за нюйоркската благотворителната организация "Опортюнити нетуърк", която подкрепя студенти от непривилегировани общности да учат в колеж и да си намерят работа. Крейг и съпругата му Рейчъл Вайс са в управителния й съвет.

Предварителната оценка на автомобила е от 400 000 до 600 000 щатски долара. Търгът е насрочен за 20 април в Ню Йорк.

Миналата година Даниъл Крейг каза, че ще се превъплъти в ролята на Бонд още веднъж за последно.

Филмът ще бъде пуснат по екраните в САЩ на 8 ноември 2019 г.

Коментари

Задължително поле