ДАНС влезе в болницата в Раднево след сигнал от кмета

ДАНС влезе в болницата в Раднево заради сигнал за нерегламентирано раздаване на пари, докато в същото време се бавят заплатите на част от персонала, съобщи Нова ТВ.

Той е подаден от кмета Теньо Тенев. Съмненията са, че раздаваните заплати били за над 5 хиляди лева на човек. През последните години финансовото състояние на общинската болница рязко се влошило. До градоначалника достигала информация за неправомерно отпускани заплати. Вече били ясни и първите резултати от проверката. За момента става въпрос за заплати, които са раздавани под формата на трудови договори, заплати които са раздавани от хора, които пряко отговарят за финансовите средства, говоря ТРЗ, главен счетоводител. За съжаление без никакъв контрол от страна на управителя на лечебното заведение”, коментира д-р Тенев, кмет Раднево.

Управителят на болницата не беше в лечебното заведение и отказа коментар докато тече проверката.

„Наистина фактите са стряскащи, цифрите, които видях не подлежат на коментар. Средствата са от порядъка на стотици хиляди левове според първоначалните данни. За съжаление от това са се облагодетелствали една шепа хора може би 5 или 6 човека основно, които са си раздавали допълнителни средства върху заплатите, без никакви правила и финансова дисциплина на себе си и близки до себе си хора”, допълни градоначалникът.

В същото време лекари и медицински персонал не са вземали заплати. „Взели сме заплата за октомври, което беше като аванс и декември не сме вземали заплата, ние сме с един месец назад. Моята заплата е много по-малка, аз вземам 800 лева основно”, каза медик от лечебното заведение.

Пред годините кметството е отпускало пари за общинската болница. „И всичко в рамките на две години, може би е било манипулирано, отчетите, които са давани към общината, към общински съвет всичко това е било манипулирано”, каза кметът на Раднево. Паралелно болницата е натрупала над милион 305 хиляди са задълженията, не са плащани дълго време и осигуровки.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право