Банките са готови да преминат стрес теста на ЕЦБ Ако резултатите са добри, България ще е изпълнила едно от най-важните условия за участие в Банковия съюз

На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

ДАНС подхваща Лозан Панов, не подал имотна декларация Той е единственият магистрат, който не е спазил закона

Президентът Румен Радев с влог от 4379 лв.

Сигнал в ДАНС и Националната агенция по приходите ще подаде Сметната палата срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Звеното е длъжно да направи това по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, след като магистратът не е подал декларация за своето и на семейството си имотни състояния.

Панов е единственият представител на съдебната власт, който не е спазил закона – това се вижда от декларациите, публикувани вчера на интернет сайта на Сметната палата. Заради неспазването на закона срещу председателя на ВКС следва да стартират действия по реда на Глави 14 и 15 от Данъчно-осигурително процесуалния кодекс. Панов подлежи и на глоба в размер от 1000 до 1500 лв., а при повторно нарушение санкцията е в размер от 2500 до 5000 лв.

От регистъра е видно още, че президентът Румен Радев притежава половината от апартамент в София, с площ 143 кв./м, купен за 169 000 лева преди 7 години.

Държавният глава е вписал и лек автомобил Citroen C 5, придобит през 2014 г. срещу 3300 лева. Наличните му парични средства са в размер на 4000 лева, а съпругата му Десислава Радев разполага с 3200 лева.

Президентът е декларирал банков влог в размер на 4379 лева и кредитна карта с лимит от 10 000 лева, както и потребителски заем на стойност 20 000 лева на името на съпругата му.
Вицепрезидентът Илияна Йотова обитава по-голямо жилище – 170 квадратни метра, на името на съпруга й Андрей Йотов. Освен него тя е декларирала и джип Audi Q7 на стойност 30 000 лева. Йотова има 90 000 евро в два влога.

 

 

Семейството му фигурира в 93 фирми

Веселин Марешки със задължения за милиони

Задължения за стотици милиони към банки, физически и юрдически лица. Това се набива в очи още при пръв поглед в имуществената декларация на председателя на „Воля“ Веселин Марешки, която е публикувана в сайта на Сметната палата. Повечето от тях обаче са на името на съпругата му Светлана Марешка.
На името на г-жа Марешка са записани дялови участия в 93 компании, както и акции в Фармхолд АД на стойност 796 000 лева и книжа във Фармнет АД придобити за 9 926 000 лева.
Наличните парични средства на председателя на „Воля“ са в размер на малко над 35 000 лева, но всъщност само 13 000 от тях са чисто негови – другите са на името на жена му. В банкови сметки той има само 2317 лева, докато съпругата му е с 58 072 лева, а в евро в банката Марешки има само 52 евро, а Светлана Марешка е с 140 583 евро.

Недвижимо имущество

Марешки е купил две идеални части на дворно място във Варна, но през далечните 1993 и 1997 година, право за строеж на апартамент за 7217 лева пак във Варна – през 2009 година, както и поземлен незастроен имот в родното му място село Орешак през 2010 година, като от този имот той притежава 1/6.
Съпругата на Марешки, която е рускиня, има правото на половината от къща във Волгоградска област, още от 1995 година. През 2010 година Марешки е купил 1/6 ливада в село Патрешко, Троян.

 

Далновидност

Борисов пести от заплата

Министър-председателят на България Бойко Борисов е спестил 26 700 лева от работна заплата, показват данните на Сметната палата.

Премиерът не е декларирал никакви корекции в своето имущество освен промяната в спестените средства. През изминалата година Борисов е декларирал 29 300 лева спестявания, а тази година скътаните му пари са намалели с 2600 лева.

Екатерина Захариева пък е най-имотния министър. Тя, заедно със съпруга си, е собственик на три апартамента, къща с двор и вила в София. Семействата декларира и 7 дка земеделска земя в Гърция.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. До кога ще избираме такива некадърни бедняци? Те навярно отиват във властта за да си хапнат от евтините Живкови кюфтенца?

  2. ха . ха .ха .ха .ха .ха .ха .ха . …. това са приказки за балъци …. Тези нагли престъпници , коиито са били във властта от … 1989 … до …. 2017 …. от президенти те , до наи ниските етажи на властта , ОГРАБИХА ЗА . 27 . ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ … това са нагли престъпници .. нищо друго не са ….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.