Данъчните в Търново събраха с 13 млн.лв повече просрочени задължения от миналата година

На територията на цялата териториална дирекция на НАП – Велико Търново са платени просрочени задължения в размер на почти 238 млн. лв. или с над 13 млн. лв. повече в сравнение със същия период на 2015 г.

В НАП Велико Търново за 11-те месеца на 2016 г. са платени просрочени задължения в размер на 61 млн. лв., или с 9 млн. лв. повече в сравнение със същия период на 2015 г.

Десет дни преди края на годината цифрата са насрочени 269 търга или с 47 повече , съпоставено с цялата 2015 г. От тях в цялата териториална дирекция са проведени 248 търгове . Събраните от тях суми са в размер на близо 7 млн. лв. За изминалата 2015 г. проведените търгове са 213 , а събраната от тях сума надхвърля 1 млн. лв. Големият ръст постъпленията се дължи на две продажби чрез търг с явно наддаване, проведени в НАП Велико Търново , от които са събрани суми в размер на 4 838 840 лв.

До края на годината предстои провеждането на още няколко продажби за атрактивни имоти, които се очаква да донесат значителни приходи за дирекцията.

"След промяната в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс в сила от януари 2016 г. , свързани с принудителното изпълнение, публичните изпълнители станаха много по-конкурентни и процеса по оценяване на имуществото и организирането и провеждането на продажби чрез търг значително се опрости и съкрати. Освен това Националната агенция за приходите се стреми да популяризира своите продажби чрез съществуващата за това платформа в интернет, като предоставя снимки за състоянието на продаваното имущество и дава подробни разяснения на желаещите да участват в продажбите", коментират от приходното ведомство в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони