Данъчните в Търново събраха 7 млн. лв от търгове

пари

Преизпълнение на плана за 2016 година с 11,86% отчете ръководството на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Ръстът на приходите е със 146,4 млн. лева повече. През 2015 г. са събрани 802,7 млн. лева, а през 2016 г. – 949 милиона. За тази година планираме увеличение на постъпленията с 36 млн. лева и около 985 млн. лева приходи. Това съобщи териториалният директор Ивайло Здравков.

Той допълни, че към 24 февруари 2017 година изплатените данъци са с 32 млн. лева повече спрямо същия период на миналата година.

Расте доброволното деклариране и внасяне в срок на задълженията. 83% от тях са платени в срок, т. е. намалява делът на просрочените задължения, за които се прилага принудителна процедура, коментира Здравков. 255,2 млн. лева забавени плащания са издължени през отчетния период. Проведени са 275 продажби чрез търг, от които са събрани над 7 млн. лева. При осъществени 1075 ревизии са установени допълнителни задължения в размер на 93,8 млн. лева.

"Намалява относителният дял на данъчните и осигурителните измами след въвеждането на т.нар. свободни проверки и проверките на ротационен принцип с постоянна смяна на екипи от седемте офиса на Териториалната дирекция. Кампанийно са проверявани търговията с тютюневи изделия, счетоводните кантори, търговията на едро и на дребно с течни горива, обувки и дрехи, плодове и зеленчуци и цветя. Периодичен контрол е въведен на средствата по придобиването на луксозни автомобили", изтъкна Ивайло Здравков.

Коментари

Задължително поле