Дарители събраха средства за инвитро на две семейства

Две варненски семейства с репродуктивни проблеми получиха шанс да сбъднат мечтата си за дете след благотворителна вечеря в ресторант "Морска тераса", организирана от фондация "Мечта за дете".

Събитието, в което се включиха десетки дарители и спонсори, постави началото на националната кампания "Роди дете в България". "Целта е да убедим младите семейства да не се страхуват да споделят проблемите си с репродуктивното здраве, а навреме да вземат мерки, за да станат родители. Демографската криза у нас е сериозна. Надявам се, че усилията ни ще помогнат на много двойки и ще дадат старт на нещо по-голямо – например работеща национална стратегия за преодоляване на тази криза", обясни Ивелина Рускова, основател на фондация "Мечта за дете".

Една от двойките получи безплатна процедура инвитро от варненска клиника за репродуктивно здраве, а болница "Токуда" дари началната вноска на второто семейство от 2000 лв. Останалата сума бе набрана от участниците във вечерята чрез томбола и търг. Следващото благотворително събитие на фондацията във Варна ще е през есента, а дотогава екипът й ще посети и други областни градове в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони