Двама влизат в затвора за обир на бензиностанция в Лясковец

Снимка: Архив

Апашите се маскирали, пребили служителя и отмъкнали 2140 лева

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново осъдиха двама за извършен грабеж на бензиностанция.

Магистратите са признали за виновни И. П. и С.А. за това, че на 26 юни миналата година в Лясковец от бензиностанция задигнали 2140 лева. Нападателите пребили дежурния служител като го влачили, блъскали и удряли в задната част на главата. По отношение на С. А. грабежа представлява опасен рецидив.

Съдът е осъдил С.А. на две години и девет месеца лишаване от свобода, а на И.П. е наложено наказание от девет месеца лишаване от свобода.

Двамата обвиняеми са осъждани и се познавали отдавна. На 26 юни около полунощ решили да извършат грабеж, като вземат парите от бензиностанция в Лясковец. Приготвили се, като си поставили ръкавици и шапки, които да прикриват лицата им и тръгнали към бензиностанция. Минали от задната й страна, прескочили металната ограда и се прикрили зад храстите. След като огледали района и се убедили, че наоколо няма хора, влезли в търговското помещение. С.А. веднага се насочил към служителя, ударил го в главата и го съборил на земята, като попитал къде е касата. През това време И.П. влязъл в склада, видял на рафта плик с парите от оборотите и ги взел. Веднага двамата напуснали бензиностанцията, като по-късно си разделили парите.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Коментари

Задължително поле