Двама мъже опитаха да изнесат 2 кг хероин през ГКПП "Кулата"

Снимка: Архив

Двама български граждани бяха арестувани на ГКПП-Кулата при опит да пренесат в Гърция 2 килограма херион. Нашенците пристигнали на пункта с автомобил около 7 часа сутринта на 29 ноември. Направен е обиск на колата и в акумулатора се оказало,че били скрити пакетите с хероин. Двамата трафиканти са задържани.. Стойността на откритата в дрога възлиза на 80 000 лева.

Окръжна прокуратура – Благоевград е повдигнала обвинение на задържания Н.Е. за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Обвинение за подбудителство и подпомагане пренасянето на наркотици е повдигнато на А.Д. (на 48 години).

С прокурорско постановление двамата обвиняеми са били задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. До разкритието се е стигнало,след като полицията е следяла от дълго време трафикантите. Те се ръководели от мъж от село Кулата, който живее в столицата известен с прякора Тефото. При направен обиск в домът му в селото са били открит още наркотични вещества-едно кило хероин и други видове дрога. Тефото е арестуван. На практика полицията е разбила депо за трафикиране на дрога за Гърция и във вътрешността на страната.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград продължават действията по разследването на контрабандата, в това число претърсване и изземване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право