Двама с мярка „задържане под стража” заради обири на автомобили

Снимка: Архив

По искане на Районна прокуратура - Велико Търново е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама извършители на кражба на вещи от товарен автомобил.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми Р. К. и Х. П. за това, че на 14 август след предварителен сговор и по специален начин, от товарен автомобил „Мерцедес 814“ задигнали пари и вещи. Апашите първо спукали една от гумите на возилото и докато шофьорът се суетял около нея, отнесли ценностите. Ловките крадци отнесли черна кожена чанта с портфейл, мобилен телефон на стойност 500 лева, както и 450 лева като щетата е на обща стойност 985 лева, собственост на шофьора. Освен това отмъкнали и служебни 726,83 лева, собственост на „М“ ЕООД.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, поради което съдът е уважил искането на прокуратурата и по отношение на двамата извършители е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Коментари

Задължително поле