Два пожара в Пазарджик за последните два дни, единият - предизвикан от младежка игра

Снимка: Архив

Два са по-мащабните пожари гасили огнеборците от РСПБЗН-Пазарджик през изминалите 48 часа, съобщават о тМВР. Първият от тях възникнал в четвъртък следобед в землището на пазарджишкото село Говедаре. В близост до местния стадион лумнал огън в сухи треви, който се прехвърлил в сеновал, собственост на 63-годишния С.Б. от същото село.

Въпреки намесата на дежурните огнеборци с два противопожарни автомобила стихията изпепелила 2500 бали със сено, люцерна и слама. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. В хода на проведеното разследване от местните криминалисти се оказало, че младежка игра е предизвикала запалването на сухи треви и отпадъци, а от там огънят се прехвърлил в сеновала. За случая е задържано 18-годишно момче, жител на същото село.

Ден по-късно в дежурната част на пазарджишката пожарна бил получен сигнал за инцидент в къща, намираща се в пазарджишкото село Дебръщица. Жилището е собственост на 30-годишната В.Б. от областния град. Към мястото незабавно били насочени два екипа с огнеборци, които потушили пожара. Изгоряла е покривната конструкция, вещи и обзавеждане. Щетите нанесени на собственичката се изясняват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България