Самоубиецът от ДАНС е отвлякъл самолет през 1981 г.

Отчетоха рекордно ниска безработица във Варненска област

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Двама ще лежат по 15 г. в затвора за зверското убийство на пенсионер Проникнали дрогирани в дома му да търсят пари, ограбеното проиграли на хазарт

Обявиха грипна ваканция във Велико Търново от 29 януари до 9 февруари включително

Смяна на стави по нов метод спестява кръвопреливане и съкращава периода на възстановяване

Полицията изсели над 1000 мигранти от северната част на Париж

Вдигат нов строеж върху съборената Картофена къща във Варна Върховният съд отмени ветото и задължи общината да одобри проекта

Шофьорка с 3,66 промила блъсна паркирала кола

Над килограм марихуана и старинни предмети иззеха в Пещера

СОС реши София да помогне на Перник заради водната криза (СНИМКИ)

11 мъже са задържани след скандал в Ботевград

От Борда по туризъм искат отлагане на данъчна наредба Н—18 да влезе в сила от 30 септември, предлагат от бизнеса

Представители на Агенцията за ядрена енергия към ОИСР пристигат в София

Откраднали 70 мъртви пилета от контейнер

Два пъти повече осиновени кучета от общинския приют в Търговище

Два пъти повече са осиновените животни от общинския приют за бездомни кучета в Търговище, съобщиха от общинската управа. Тази година свои стопани са намерили 71 от обитателите на приюта, докато в предходните години те са били по близо 30.

В момента в приюта има 130 изоставени на улицата животни. Те се прибират със специализиран транспорт от общинско предприятие, след което се кастрират, обезпаразитяват и маркират. Отглеждат се в приюта до намирането на нови стопани, като за изхранването и грижата за животните полагат грижа и доброволци.

Последното дарение на храна тази година е от ученици от 9 „а“ клас на II СУ „Проф. Никола Маринов“. Заедно с класния си ръководител Десислава Станкова те дариха 60 кг храна за обитателите на общинското звено за изоставени животни.

От администрацията припомнят, че приютът е отворен за граждани, които желаят да полагат грижи за питомците там. Кучетата се нуждаели най-вече от разходки, за да се социализират и така да се увеличи шансът им за осиновяване.

Благодарение на разяснителната кампания, която Общината проведе преди 2 години, броят на регистрираните домашни кучета в Информационната система на Българската агенция за безопасност на храните достигна 3100. За сравнение през 2017 г. те бяха едва 64.

Таксите, внесени от стопаните им тази година пък са близо 13 000 лв. и средствата се използват единствено за реализиране на програмата за овладяване популацията на безстопанствените животни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.