Два случая на салмонела в Тесалия, водата е негодна за консумация

53 са новите диагнози на гастроентерит в Тесалия, според изявленията на заместник-министъра на здравеопазването в Гърция, Ирини Агапидаки.

Ситуацията остава критична по отношение на санитарните условия, след наводненията. В този контекст на регистрираните заболявания, два случая на салмонела са открити в по-широкия район на Тесалия. В същото време водата във Волос остава негодна за човешка употреба. 

През последните 24 часа 1304 граждани са посетили здравните структури в областите Лариса, Кардица, Трикала и Магнезия, от които 53 са нови диагнози на гастроентерит и 66, свързани с инфекция на дихателната система.

Общо до момента са регистрирани 234 случая на гастроентерит и 254 случая на респираторна инфекция. Общият брой на хоспитализираните граждани в здравните структури в цялата област към момента е 15.

По време на брифинга в Лариса, заместник-министърът на климатичните кризи и гражданската защита Христос Триандопулос обяви, че след вчерашното плащане на 25 милиона евро, процесът на компенсация продължава.

До обяд в платформата за първа помощ са подадени 12 319 окончателни заявления, както и 4262 временни, съобщи зам.-министърът.

Заместник-министър на инфраструктурата и транспорта Никос Тахиаос обяви също, че до средата на следващата седмица ще бъде пуснат и трафикът на тежкотоварни автомобили по магистралата Атина-Солун, без да изключи възможност, че това може да стане и по-рано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа