На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Двете израелки, нападнати в Слънчев бряг: Управителят заплаши, че ако подадем жалба, ще ни арестуват

Двете израелски гражданки, които бяха нападнати от хотелиер в курорта Слънчев бряг, разказаха своята гледната точка за случилото се.

„Oще докато пътувахме към България ни казаха, че няма място в хотела, за който сме платили и се налага да ни преместят в друг. Когато отидохме до втория хотел, там имаше много малка стая за трима души, а ние бяхме четирима. Затова решихме да се върнем отново в първия. Докато обясняваме на управителя, че сме с две деца и искаме стаята, за която сме платили, изведнъж той се ядоса много и започна да вика. Хвърли паспортите ни и започна да ни крещи“, разказаха двете жени по БТВ.

Те отрекоха да са го плюли и казаха, че има камери в хотела и полицията е взела записите от тях. На тях се виждало какво точно се е случило. „Управителят не чувстваше сякаш е направил нещо нередно. Той каза, че ще викне охраната, за да ни изхвърли. Заплаши ни, че има много пари и ако се опитаме да го нараним, да подадем жалба или да го качим във фейсбук, ще платим много и че никой няма да ни приеме в България. Заплаши ни, че ако подадем жалба, ще се погрижи да ни арестуват в Бургас. Затова подадохме жалбата в последния де“, продължават разказа си туристките.

Беше много трудно да се възстановим след неприятното преживяване. Децата ни плакаха първия ден. Това ни остави просто един белег. Чувствахме омраза към нас, защото сме израелки, споделят те. И двете са категорични, че няма да се върнат повече в България.

„Това е първият път, когато изобщо излизаме от Израел, и ще ни бъде последен. Всичко беше студено. Имахме усещането, че просто не ни обичат. На пешеходната зона ни крещяха „стиснати израелки“, наричаха ни „израелска мафия“, разказват жените.

Споделят, че са дошли у нас, за да се забавляват. Преди екскурзията дори купили книга, за да научат повече за България и Бургас. След това преживяване обаче нямало какво да разкажат на децата си. „Преди да дойдем в България знаехме, че е много интересна държава за децата, защото има много атракции и че е евтина държава, но всъщност не е. Ние сме самотни майки. Взех заем, за да дойда в България. Исках детето ми да излезе малко в чужбина, а сега трябва две години да изплащам този заем“, сподели едната жена.

„Собственикът на хотела има снимка, когато е бил тук в Израел и се усмихва, а когато ние бяхме в България – плакахме. Ние сме добри хора, обичайте ни. Всички евреи са добри. Усмихвайте се, когато виждате израелски граждани, посрещайте ги добре. Не ни гледайте с омраза, все едно искате да ни пребиете, защото вярвам, че българите идват в Израел и получават добро отношение“, призоваха израелските туристки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.