Две жертви на пожара в Атина, изчезнаха датски туристи

В района на Вутза има мъртъв човек и множество ранени, съобщи кметът на район Рафина в Атина. По-късно излезе информация, че жертвите на пожара са станали две. Издирват се и група от 10 датски туристи, които в паниката си се качили на лодка и отплували в морето. В момента са в неизвесност. Бреговата охрана ги издирва с помощта на хеликоптер.

"Има мъртви от огъня, но техният брой не може да бъде определен", каза кмета Евангелос Бурнос, описвайки трагично измерение на огнения кошмар, който преживява Атика. Хора, пълни с изгаряния, стоейки отстрани на пътя, чакайки помощ са част от разтърсващите описания на кмета, добавяйки, че пораженията в района са огромни, с най-малко 200 изгорени къщи. Около 200 души са заклещени и на плаж край морето. Ситуацията е извън контрол. Бедствено положение в Източна и Западна Атика обяви областният на Атика Рена Дуро.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас се връща извънредно от Босна заради бедствието и няма да присъства на церемонията по награждаването му принос за мир на Балканите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа