Две легенди в бойните спортове идват за лагер в Камчия

Две легенди в бойните спортове идват за лагер по карате киокушин в Камчия. Холандците Семи Шилт и Петер Артс ще водят и тренировки. Сборът, за който са заявени над 1600 състезатели и треньори от 28 държави, започва от утре, 30 юни, и ще продължи седмица.

Двамата именити бойци ще бъдат и гости на галавечерта „Сенши” в Амфитеатъра в черноморския курорт (3-4 юли).

Семи Шилт е един от най-успешните кикбоксьори в сериите К-1 и състезател в смесените бойни изкуства. Той е четирикратен шампион от световните Гран при на К-1 и е единственият носител на три поредни титли. Освен в К-1 е участвал и в двубои от ММА в шампионатите на Pride Fighting и UFC.

Петер Артс път е трикратен шампион на К-1 Гран при в тежка категория, известен с прякора си Холандския дървосекач. Той е считан за един от най-добрите кикбоксьори за всички времена. Зад гърба си има впечатляващите 106 победи, от които 79 с нокаут, и само 35 загуби като професионалист.

Холандските легенди пристигат у нас на 1 юли.

Двамата ще изгледат от ВИП ложата и срещите на галавечерта „Сенши”, която ще включва само двубои по карате киокушин. Двудневните битки започват от 20 часа, като на 3 юли ще са квалификациите а на 4 юли – финалните срещи. В програмата са включени 27 битки. България ще бъде представена с трима състезатели – Георги Георгиев, Петър Стойков и Николай Йоргов.

Надпреварата ще бъде по новите правила на Световния съюз, а именно с фулконтакт и позволени удари в главата, хвърляния, удари с лакти.

Входът за зрителите е свободен. Двубоите могат да се следят и на живо на www.fite.tv.

На снимката: Петер Артс

Коментари

Задължително поле