Две любовни вечери за Св. Валентин във Варненската опера

Слагат огромно сърце на сцена Ротонда за селфи

Спектакълът „Любовна вечер в операта” ще се завърти два пъти –на 14 и на 17 февруари на основна сцена на Държавната опера във Варна, съобщиха от пресцентъра на ТМПЦ. Огромно червено сърце ще посрещне зрителите и ще ги изкуши да влязат в него и да си направят снимка за спомен. Символът на Деня на Св.Валентин ще бъде монтиран на сцена Ротонда.По същото време във фоайето на първи балкон ще отвори и барчето, така че в интродукцията към вечерта може да се отдаде дължимото и на Свети Трифон.

За същинската „Любовна вечер в операта“ от 19.00 часа режисьорката на концерт-спектакъла Сребрина Соколова подготвя мултимедия с картини, които от екрана ще „слязат“ на сцената, за да „оживеят“ в реални ситуации. Това ще се случи с прочутата студентска мансарда от операта „Бохеми“ и не само с нея.

Емоционалната вечер ще направлява с диригентската си палка Маестро Ян ван Маанен, а оркестърът и солистите на Варненската опера Линка Стоянова, Ирина Жекова, Мария Павлова, Михаела Берова, Силвия Ангелова, Венцеслав Анастасов, Свилен Николов и гостът Михаил Михайлов ще разчувстват публиката с вечни любовни хитове. Сред тях ще са : „La donna è mobile“ от „Риголето“ на Верди; “Un bel di vedremo“ от „Мадам Бътерфлай“ на Пучини; “Mon coeu“ от „Самсон и Далила“ на К. Сен Санс и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България