Две седмици от живота на Касано

Ако някой смята, че Марио Балотели е лошото момче на италианския футбол, то определено не се е сблъсквал с лицето Антонио Касано. Това може да бъде потвърдено от президента на „Верона“ Маурицио Сети, видял се в чудо през последните дни.

Общото между Касано и Балотели е, че играят на един и същи пост и са абонирани към скандалите. Тъмнокожият футболист на „Ница“ обаче трябва да се постарае доста, за да застигне своя батко по лудост.

35-годишният бивш национал побърка ръководството на „Верона“ в рамките на 14 дни. За това време роденият в Бари скандалджия подписа с бившия тим на Валери Божинов и Николай Михайлов, на два пъти обяви, че се отказва от футбола, а накрая поиска да разтрогне договора си с клуба.

10 юли

Цялата одисея между двете страни стартира на 10 юли. Тогава бившият играч на „Рома“ и „Реал“ (Мадрид) подписа официално с новака в Серия А. Новината бе приета радушно на Апенините, тъй като футболистът е всеобщ любимец на феновете. Освен това Касано бе извън терените за повече от година, след като от предишния му клуб „Сампдория“ го бяха извадили от състава, заради скандал. Последният му официален мач е от 8 май 2016 година при загубата от „Дженоа“ с 0:3.

Щастлив съм да бъда във „Верона“ - сподели тогава опитният играч пред „Скай Италия“. - Защо „Верона“? Този клуб ме вълнува много”.

12 юли

Нападателят отпразнува своя 35-ти рожден ден, но без гръмки празненства, каквито той обичаше да вдига по време на престоя му на „Олимпико“, а и „Сантяго Бернабеу“.

„Когато си 20-годишен и мацките ти харесват, можеш да го правиш всеки ден – призна нападателят преди време. - Аз имах тази възможност. Бях Касано, футболист на „Реал“ (Мадрид)! Ако работех каквото и да е било друго, жена нямаше да ме погледне… Даже майка ми! Все пак съм добър, но не съм красив.“

3001

15 юли

Касано прави неофициален дебют в контролата с „Трапани“ при успеха на новия му тим с 4:0.

17 юли

Нападателят хвърля бомбата, обявявайки, че се отказва от футбола, поради семейни причини.

18 юли

Само ден, след като е решил да окачи бутонките, италианецът отново изненадва с решение: „Беше момент на слабост – признава на специална пресконференция Касано. - Говорих с треньора Фабио Пекия и останалите му помощници, като им казах, че искам да се откажа. Изведнъж всичко ми дойде много. Все пак благодарение на президента, треньора, жена ми и децата, искам да продължа, а също така и да преодолея това предизвикателство. Тези дни тифозите на „Верона“ бяха близо до мен, като ме подкрепиха. Бяха фантастични, след като дойдоха 4000, за да ме видят. Направих голяма глупост, да искам да се откажа тази сутрин. Най-голямата от всичките, които съм правил досега в кариерата ми, а те не са малко. Просто ми липсваше семейството.“

3002

21 юли

35-годишният играч отново играе в контрола. Съперникът пак е „Трапани“, а двубоят завършва 1:1. Касано впечатлява с физическото си състояние и дава заявка, че ще бъде основен играч през новия сезон.

24 юли

Ново 20 – Касано все пак решава, че спира с футбола. Новината е потвърдена от „Скай Спортс Италия“, а причината този път е стрес.

Часове по-късно нападателят проговоря за решението си, но отново не е това, което часове по-рано е обявил.

"Аз нямам намерение да напускам футбола, но не искам да играя в този клуб – съобщи Касано чрез страницата във фейсбук на жена му Каролина Марсиалис. - Чувствам се добре във физическо отношение и това се видя по време на тренировките ми в последните дни. Просто не искам да имам нищо общо с „Верона".“

По-късно същият ден

Президентът на „Верона“ Маурицио Сети на свой ред дава да се разбере, че започва да му писва от целия сапунен сериал.

"Този човек не е наред с главата, въпреки че физически и атлетично е в много добра форма", заяви Сети по темата.

25 юли

Тонино Рана, човекът открил Касано за големия футбол, на свой ред разкрива причините за лошото поведение на играча.

Той никога не се е радвал на обич – обяснява настоящият президент на „Про Интер Бари“. - Баща му го напусна още като малък и сега жена му Каролина и децата са всичко за него. Той има нужда те да бъдат около него.“

Коментари

Задължително поле