На 24 април 2019 да почерпят

Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Китай демонстрира военноморска мощ Показа за пръв път най-новия си ескадрен миноносец

Вижте най-големите лафове на Емо Чолаков Дългогодишният водещ на БТВ напуска ефира на телевизията

Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Две ученички управляваха за ден Община Горна Оряховица

Николет Александрова и Симона Москова от ПГЛПИ „Атанас Буров“ управляваха за ден Община Горна Оряховица. Двете момичета седнаха в столовете на Кмета и Председателя на Общинския съвет. Те са спечелили правото да управляват Общината, кандидатствайки пред програмата „Мениджър за един ден” на Фондация „Джуниър Ачийвмънт”.

Мястото на инж. Добромир Добрев тази сутрин зае Николет Александрова, която изучава специалност „Електронна търговия“. Заради отсъствието на градоначалника, единадесетокласничката беше посрещната от заместник-кмета Николай Георгиев. Двамата първо разговаряха за задълженията и отговорностите, които носи кмета и неговия екип, след което преминаха към ежедневните задачи.

Председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов беше заместен от десетокласничката Симона Москова, която е със специалност „Оперативно счетоводство”. И там работата започна със запознаване с дейността на Общинския съвет, както и с работата на постоянните комисии и провеждане на сесиите на местния парламент. След това „кмет“ и „председател“ се срещнаха, за да обсъдят някои от предложенията за предстоящото заседание на Общинския съвет. Двете момичета имаха възможността да разговарях с Николай Георгиев и Даниел Костадинов за това какво е направено и какво се прави в Горна Оряховица и селищата на общината, за подготовката и реализирането на проекти, финансирани с евросредства, за отговорностите и задълженията на местната власт, за срещите с гражданите и т.н. „Винаги се стремим, когато правим нещо, то да е добро за гражданите. Понякога нещата не се случват, толкова бързо, колкото ни се иска, както и толкова лесно. Но с добра екипна работа и добро сътрудничество между администрация и Общински съвет, успяваме да намери оптималното решение в различни ситуации и то така, че то да е добро за гражданите“, обобщиха Николай Георгиев и Даниел Костадинов. Двете момичета пък са приели предизвикателството да се включат в работата на Обищната, за да се запознаят още по-добре с правата и задълженията на местната власт. И двете все още обмислят дали ще учат в България или в чужбина, но са категорични, че след това ще се върнат да работят в родината си.

Всяка година ПГЛПИ „Атанас Буров“ участва в инициативата „Мениджър за един ден“ на фондация „Джуниър Ачийвмънт”. Освен в Общината, тази година възпитаници на училището се включиха в работата и на други институции и фирми от региона. За ден Цветелина Станева стана директор на ТД на НАП – Велико Търново, а Емилия Джамбазова и Нелина Николова бяха данъчни инспектори. Габриела Атанасова пък бе част от екипа на фирма „Фантастик сървиз“ във Велико Търново. Цветияна Петрова работи за един ден в Държавно горско стопанство – Горна Оряховица. Трима ученици поеха ръководството на фирма „Тотал вини“ в Лясковец. Павлин Димитров бе управител на фирмата, финансите бяха поверени на Виктор Стамов, а Ангел Йорданов бе ангажиран със счетоводството и одита на дружеството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.