Две ученички управляваха за ден Община Горна Оряховица

Николет Александрова и Симона Москова от ПГЛПИ „Атанас Буров“ управляваха за ден Община Горна Оряховица. Двете момичета седнаха в столовете на Кмета и Председателя на Общинския съвет. Те са спечелили правото да управляват Общината, кандидатствайки пред програмата „Мениджър за един ден” на Фондация „Джуниър Ачийвмънт”.

Мястото на инж. Добромир Добрев тази сутрин зае Николет Александрова, която изучава специалност „Електронна търговия“. Заради отсъствието на градоначалника, единадесетокласничката беше посрещната от заместник-кмета Николай Георгиев. Двамата първо разговаряха за задълженията и отговорностите, които носи кмета и неговия екип, след което преминаха към ежедневните задачи.

Председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов беше заместен от десетокласничката Симона Москова, която е със специалност „Оперативно счетоводство”. И там работата започна със запознаване с дейността на Общинския съвет, както и с работата на постоянните комисии и провеждане на сесиите на местния парламент. След това „кмет“ и „председател“ се срещнаха, за да обсъдят някои от предложенията за предстоящото заседание на Общинския съвет. Двете момичета имаха възможността да разговарях с Николай Георгиев и Даниел Костадинов за това какво е направено и какво се прави в Горна Оряховица и селищата на общината, за подготовката и реализирането на проекти, финансирани с евросредства, за отговорностите и задълженията на местната власт, за срещите с гражданите и т.н. "Винаги се стремим, когато правим нещо, то да е добро за гражданите. Понякога нещата не се случват, толкова бързо, колкото ни се иска, както и толкова лесно. Но с добра екипна работа и добро сътрудничество между администрация и Общински съвет, успяваме да намери оптималното решение в различни ситуации и то така, че то да е добро за гражданите", обобщиха Николай Георгиев и Даниел Костадинов. Двете момичета пък са приели предизвикателството да се включат в работата на Обищната, за да се запознаят още по-добре с правата и задълженията на местната власт. И двете все още обмислят дали ще учат в България или в чужбина, но са категорични, че след това ще се върнат да работят в родината си.

Всяка година ПГЛПИ „Атанас Буров“ участва в инициативата „Мениджър за един ден“ на фондация „Джуниър Ачийвмънт”. Освен в Общината, тази година възпитаници на училището се включиха в работата и на други институции и фирми от региона. За ден Цветелина Станева стана директор на ТД на НАП – Велико Търново, а Емилия Джамбазова и Нелина Николова бяха данъчни инспектори. Габриела Атанасова пък бе част от екипа на фирма „Фантастик сървиз“ във Велико Търново. Цветияна Петрова работи за един ден в Държавно горско стопанство – Горна Оряховица. Трима ученици поеха ръководството на фирма „Тотал вини“ в Лясковец. Павлин Димитров бе управител на фирмата, финансите бяха поверени на Виктор Стамов, а Ангел Йорданов бе ангажиран със счетоводството и одита на дружеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони