Двойният убиец Викторио опитва да прехвърли вината си (обзор)

Викторио Александров бе доведен под конвой в залата на съда. Снимка: Булфото

Искането за съкратена процедура не бе прието, извършителят може да получи доживотна присъда

Процесът започва по общия ред на 22 януари

Охранителят Викторио Александров (29 г.), който през октомври м. г. застреля бившата си приятелка Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол няма да бъде съден по съкратена процедура. Делото ще се гледа по общия ред и така той може да получи и най-тежкото наказание по българския закон - доживотна присъда без право на замяна.

Това реши състав на Софийския градски съд с председател съдия Иван Коев. Отхвърлено бе искането на защитата за съкратен процес с разпит само на трима свидетели - близки на Викторио, които да изяснят какви са били отношенията на охранителя и Дарина, докато двамата и детето са живели заедно. На този етап не бяха приети две настоявания на Викторио, които ясно говорят, че защитната му стратегия е да прехвърли вината за тежкото престъпление на приятелката си и нейните родители. Едното бе да се изземе комуникацията на Дарина във фейсбук с нейните родители и близки приятели, както и между нея и Викторио. Второто - да се проучи ведомост на фирма, за да се разбере дали Дарина е получавала доходи, или само се е водила на работа там, с цел да се докажело, че изцяло охранителят е се е грижил за издръжката на семейството.

Съдът прие гражданския иск от общо 500 000 лв. на частните обвинители Ваня и Георги Министерски, загубили дъщеря и внучка. Двамата ще бъдат и сред първите 12 свидетели, призовани на първото редовно заседание на 22 януари. На тръгване, докато Викторио бил отвеждан под конвой от залата, той промълвил заплашително към родителите на Дарина: “Идвам, идвам”. Близките на двете жертви бяха сред инициаторите за промяната в закона, която да не два право на убийците на съкратен процес, затова преди време г-жа Министерска каза пред “Труд”, че със съпруга й са готови на всякакви изпитания.

Коментари

Задължително поле