Двойният убиец Драгомир не обяснява защо е стрелял

„Искаше повече и повече пари“, каза през сълзи майката на една от жертвите

Шефът украинец излязъл минута преди касапницата

“Драгомир не беше в състояние да разговаря, не беше на себе си и не можеше да обясни как и какво се е случило”. Това каза Ася Манджукова, адвокатка на строителния предприемач Драгомир Драгомиров. В четвъртък посред бял ден 57-годишният бизнесмен застреля двама души и рани трети в офис на инвеститорска фирма в софийския квартал “Витоша”.

“В какво състояние е бил той по време на инцидента тепърва трябва да се установи. Доколкото разговарях с негови приятели и близки, не е имало нищо в поведението му, което да подсказва подобен развой на събитията. Бил е спокоен човек, а не избухлив. Не е човек с престъпен ум “, заяви още защитничката.

Жертвите са Вячеслав Коев (37 г.) и Стойка Мишева (60 г.). В болница с изваден куршум от черепа е Станимир Михайлов (35 г.), син на убитата жена. Той все още е в кома и животът му е в опасност. И тримата са служители на инвеститорската фирма “Пейсол”. Имали са среща с Драгомиров, който е подизпълнител на техен обект. На нея е присъствал и собственикът на 50% от дяловете в “Пейсол” - украинецът Дмитро Куропиткин. Той излязъл минута преди стрелбата. Това разказа майката на убития Вячеслав Коев, който е бил управител на дружеството.

“Този Драгомир искаше още и още пари, и то предварително, без свършена работа - заяви през сълзи жената пред Блиц. - Бяха се разбрали и му дадоха първоначално 30% от цялата сума, за да започне да строи, но той не направи нищо. Искаше още пари. Накрая каза, че трябва да му платят 100%.”

Както писа “Труд”, спорът е бил за повече от 100 000 лева. Утре или най-късно в неделя съдът трябва да реши дали Драгомиров остава за постоянно в ареста.

Коментари

Задължително поле