Двойното убийство извършено със специално купен незаконен пистолет със заглушител

Снимка: БТВ/Архив

Георги подарил на жена си огърлица и гривна на убитата жена

Убийството е извършено с пистолет със заглушител, а оръжието е придобито незаконно, заяви пред БТВ началникът на криминалния отдел на СДВР Ангел Бадънков. Георги Начев дори подарил на жена си огърлица и гривна, собственост на убитата жена, каза още криминалистът.

Според Бадънков, мотивът за нападението е пари и ценности на жертвите. Те са споделили на Георги Начев, че наскоро са продали апартамент в столицата, а банките дават много малки лихви. Криминалистът добави, че задържаните да си помислили, че парите от сделката са в имота им и затова са решили да извършат тежкото престъпление. Там обаче имало малка сума пари и ценности, които продали в заложна къща. Разследващият посочи, че престъплението е извършено в апартамента на жертвите.

Една седмица разследващите са работили денонощно, след като са намерили следи за извършителите на жестокото убийство край Негован, уточни Бадънков. Той допълни, че убийството е планирано отдавна и е извършено професионално, а мотив са били парите на жертвите. Двама строителни работници бяха арестуваните за убийствата по случая. Прокуратурата вече е повдигна обвинения на задържаните. Това са 44-годишният Пламен Шляпашки и 39-годишният Георги Начев. Те са направили самопризнания.

Бадънков разкри, че частите от телата на жертвите са били разпръснати около и в езерото. Той посочи, че гледката е била брутална и това най-тежкият случай в кариерата му. Криминалистът заяви, че разпространените в последствие снимки на вещите на жертвите са изиграли ключова роля в разплитането на мистерията около тежкото престъпление. "Снимките свършиха работа, макар и много късно. Една седмица знаехме кои са извършителите, стигнахме до тях, но няколко дни не знаехме кои са евентуалните жертви. Нямаше подадени сигнали", каза разследващият.

По думите на криминалиста, убийството е планирано професионално. Той допълни, че единият от извършителите - Георги Начев е лежал 4 пъти в затвора. При разпитите е станало ясно, че те са били доста добри майстори. "Изненада ме фактът, че са прибегнали към извършването на това престъпление, защото техният бизнес е доходоносен и изкарват добри пари. Престъплението е планирано една година. Георги е познавал жертвите от 15 години, той е бил техен майстор. Жертвите са били заможни хора и доста често са прибягвали към неговите услуги. Те са му имали доверие и са му споделяли неща, които не е трябвало", посочи криминалистът.

"Убийство, разчленяване на телата, прибирането в три различни бидона, транспортирането до езерото, разхвърлянето на частите - с идеята животни да ги разнесат, всичко е планирано. Физическият извършител по самопризнанията е Пламен, той е застрелял и двете жертви в главата, а Георги е разкомплектовал телата", заяви разследващият.

Бдънков допълни, че следите са били заличени професионално с белина и препарати. Той заяви, че работата по случая продължава и всички съпричастни към нео ще понесат наказателна отговорност. Криминалистът каза, че по време на разследването е останал с впечатление, че заподозрените за тежкото престъпление имат много силна връзка помежду си: "Определено са в по-силна връзка, отколкото да са само партньори в работата. Те денонощно са заедно, имаха силна връзка - от 24 часа, те 18 бяха заедно". По думите му, задържаните са проявили милост към кучето и не са го убили. В последствие отвели животното в съседен квартал. "За мен това е шок, как може да се смилиш над куче, а да посегнеш на две човешки същества&amp", заяви Бдънков.

Коментари

Задължително поле