Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Тръмп и Путин ще обсъдят ниските цени на петрола и санкциите срещу Русия

Бенямин Нетаняху се е самоизолирал след контакт с болен от COVID-19

Плеймейтки стават доброволци в борбата срещу коронавируса Жанета Осипова и Михаела Тодорова решиха да помагат срещу епидемията

Водач загина при катастрофа между два тира на магистрала „Хемус“

МВР отложи предвиденото за утре тестване на сирените

Двойно скачат глобите за стопани на кучета, нарушаващи общинската наредба в Търново До клетките за животни в парковете ще се стига по една алея, обозначена от Общината

Двойно скачат санкциите за собственици на кучета, които нарушават Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и регламентиране правилата за отглеждане на кучета на територията на община Велико Търново.

Промените бяха приети днес на второ четене на заседание на местния парламент. Повишаването на глобите двойно бе предложено от д-р Мавродий Калейнски от групата съветници от „Демократична България”. Пак по негово предложение, което също бе прието, деца под 18-годишна възраст нямат право да разхождат домашни кучета от едра и гигантска породи.

Най –дебатирана беше промяната в Наредбата, касаеща осигуряването на достъп на стопаните на кучета до така наречените кучешки клетки в парковете на територията на Общината. Тук решение, удовлетворяващо и собствениците на животни, и техните противници в парковете, даде съветникът от ВМРО Евгени Коев. Така животните вече ще стигат до клетките по една край обозначена алея в парка, определена от общинската администрация.

400 лв. е глобата, която ще плаща стопанин на куче, ухапало друго животно. При повторно нарушение глобата става 800 лв. 1 000 лв. е санкцията, ако кучето ухапе човек. Съответно, при повторяемост на нарушението глобата е двойна.

От 200 лв. до 1000 лв. ще бъде санкциониран жител на общината, който нарушава Наредбата, в това число и онези собственици на кучета, които не почистват след домашния си любимец.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.