Дебютно ще обучават логопеди, военни лекари и медсестри

DCIM100GOPRO

Нови специалности ще разкрие за следващата учебна година Медицинският университет във Варна. За първи път тази есен ще бъдат приети студенти по логопедия и ще започне обучение на военни лекари и медицински сестри, съобщиха от висшето училище в навечерието на традиционните "Дни на отворените врати".

На 24 и 25 март кандидат-студенти, родители и учители ще могат да разгледат материалната база на университета и да видят с очите си модерните методи на преподаване по 25-те специалности, за които ще има прием. За най-търсените - "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация", ще бъдат организирани предварителни изпити по химия и биология през април и редовни - през юли.

Тази година форматът им ще е нов. Вместо теоретично развиване на тема кандидат-студентите ще решават тест и логически задачи по съответната дисциплина. Без изпит, а само с оценки от матурите ще се класират желаещите да учат в новата бакалавърска специалност "Логопедия", както и кандидатите за "Здравен мениджмънт" и "Медицински оптик", уточниха от университета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони