Делио Роси: Най-добрият, когото съм тренирал, е Пасторе

Делио Роси, старши треньорът на "Левски", даде обширно интервю за италианския вестник "Кориере дело Спорт". Опитният специалист говори обстойно за кариерата си на футболист и наставник. В материала в италианския всекидневник, Роси признава, че най-добрият играч, с когото е работил, е Хавиер Пасторе, настоящата звезда на ПСЖ.

"Вучинич имаше класата на големите играчи, които обединяват в себе си техника и скорост - обясни Роси. - Но най-талантливият, с когото съм работил, определено е Хавиер Пасторе ("Палермо"). Той е чиста доза само талант. Той е геният, който вади заека от цилиндъра. Иначе като нападател най-силен определено е Кавани ("Палермо). Той е с невероятна физическа сила. Но определено онази способност, която имаше Вучинич да съчетава скорост и техника, не съм я виждал в много други играчи."

58-годишният треньор отказа да коментира скандала с Адем Ляич, по времето когато двамата бяха част от "Фиорентина".  Роси призна, че като дете не е имал идол във футбола и като цяло не гледал мачове.

"Не, първият мач, който гледах, бе на Световното през 1970-а. Най-далечната среща в паметта ми е Бразилия срещу Италия (4:1 за селесао)."

Коментари

Задължително поле