Делото срещу Марешки за изнудване и побой пак ще започне от нулата

Съдебният състав си е дал отвод по искане на адвокат Ина Лулчева

Съдебният състав във Варненския окръжен съд по делото срещу Веселин Марешки за изнудване и побой си е дал отвод, научи "Труд". Това означава, че делото отново ще трябва да започне отначало.

Адвокатката на Марешки Ина Лулчева е поискала отвод на прокурора с мотива, че той създава страх в съдебния състав и този съдебен състав няма да може да вземе обективно решение.

Един от съдебните заседатели е направил изявление, че от много години е заседател, но за пръв път чува, че прокурорът може да всява страх и да е опасен. Заради това изявление Лулчева е поискала отвод на целия съдебен състав и това е било прието.

Делото се точи от ноември 2015 г. и подсъдими по него са лидерът на „Воля” и Красимира Колева. Двамата са обвинени в изнудване на наемателя на пицария „Ред хот” във Варна Асен Миланов и за това, че са увредили негово имущество. Срещу Марешки има и обвинение за лека телесна повреда на длъжностно лице - общинския съветник Костадин Костадинов, който се намеси в конфликта и отнесе юмрук в лицето от бизнесмена пред полицаи.

Съдебни заседания бяха отлагани заради президентските и извънредните парламентарни избори, след които Марешки стана депутат.

Сменен беше и съдия Светлозар Георгиев заради повдигнато обвинение по друг казус, но след това беше оправдан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право