Делян Пеевски дари два респиратора на УМБАЛ "Св. Марина"

Варненска фирма изненада медици и пациенти с 4000 ръчно плетени козунака

Поредно дарение за варненско здравно заведение направи депутатът от ДПС Делян Пеевски. След като преди дни той преведе 60 000 лв. на АГ-болницата за закупуване на респиратор и кръвно-газов анализатор, в сряда УМБАЛ "Св. Марина" получи от него два респиратора от последно поколение на стойност 72 000 лв.

Апаратите донесоха ; в болницата народният представител от ДПС Ерджан Себайтин и преседателят на областната организация на партията Сали Табаков. С новото попълнение здравното заведение вече разполага с 40 респиратора.

"Св. Марина" е най-голямата болница в Североизточна България, която дононощно и безотказно обслужва спешните пациенти от целия регион. Грижата за тях е най-важното нещо. Това са и пациенти, които се нуждаят от реанимация при белодробни заболявания, различни от COVID-19, такива в кома след инсулти, които имат нужда от апаратна вентилация. Жестът, който правите, спасявайки човешки животи, е нещо наистина благородно.

Надявам се все по-малко болни да имаме с СOVID-19, които да се нуждаят от интензивно лечение", благодари за дарението изпълнителният директор на болницата проф. д-р Силва Андонова. Часове по-рано тя и екипът й приеха друго ароматно дарение - 4000 ръчно плетени козунака за пациентите и лекарите в болницата от варненската фирма "Лагард".

Бранд мениджърът й Филип Спасов сподели, че жестът е знак на благодарност и признателност към медиците заради тяхната всеотдайност, а за пациентите ще внесе поне малко радост в трудния за тях момент. Фирмата ще дари козунаци и на медиците в други варненски здравни заведения.

Коментари

Задължително поле