Демирева подобри личeн рекорд и взе норматив

Мирела Демирева подобри личния рекорд за сезона, като на турнира от Диамантената лига в Осло (Норвегия) тя преодоля 194 см в скока на височина. Постижението й отреди бронз, но и покрит норматив за световното в Доха през есента. С това Мирела стана четвъртата наша лекоатлетка, която си осигури участие на мондиала. Преди това направиха Ивет Лалова (200 м), Габриела Петрова (троен скок) и Радослава Мавродиева (гюле).

“Не мога да кажа, че съм доволна – призна Демирева. -Има още върху какво да работим. Беше по-добре от Стокхолм, изгря малко слънчице. За моя скок разчитам на скорост, а когато е студено, става доста трудно. Най-важното състезание е края на септември, когато е световното. Дотогова ще използвам всяко едно състезание, за да вдигам височините.“

Първа в сектора стана световната шампионка в зала и на откито Мария Ласицкене (Русия) с 201 см, следвана от шведката Ерика Кинси със 196 см.

Ивет Лалова пропусна надпреварата заради студеното време. Но следващата седмица ще стартира във втория етап на клубната купа на Турция с тима на ЕНКА (19-20 юни). През май българката помогна за спечелването на Европейската клубна купа.

Снимка Спортал

Коментари

Задължително поле