Демократите внасят резолюция, за да блокират въведеното от Тръмп извънредно положение в САЩ

Демократите в американската Камара на представителите представиха резолюция, която да блокира декларацията на президента Доналд Тръмп за въвеждане на извънредно положение в страната, имаща за цел да улесни изграждането на стена по границата с Мексико, съобщава БНР.

Вчера говорителят на Конгреса, доминиран от демократи, Нанси Пелоси изрази подкрепата си за подобно законодателството в писмо, изпратено до депутатите от двете основни партии.

Демократите в Сената също подготвят резолюция за отмяна на националното извънредно положение на Тръмп, като тя най-вероятно ще бъде предложена за одобрение в понеделник.

Сюзън Колинс от Мейн, беше първият сенатор на управляващата Републиканска партия, който обяви подкрепата си за ясна резолюция, в която не се одобрява декларацията на Доналд Тръмп за въвеждане на извънредно положение.

Ако Конгресът одобри подобна решение, президентът Доналд Тръмп е готов да наложи първото вето в мандата си, съобщи преди дни в интервю за „Фокс нюз“ високопоставеният съветник в Белия дом Стивън Милър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят