ВТУ ще си сътрудничи с Института за публична политика

55% увеличение на продажбите на нови коли в България

Коледен базар в Монтана помага на 4 годишно момче да проходи

Благодарение на Марешки Народното събрание отхвърли ветото на президента върху мораториума за нови лекарства

Live След като от БСП прочетоха писмо на онкоболна Цветанов: Трябва ли Рашидов и Фандъкова също да разкажат. А Стефан Данаилов? Ламбо: Другарю Цветанов, употребен съм. Вежди: Не си играйте с болестите

Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа

След публикация на "Труд" ГЕРБ отрича кабинетът да е развързал кесията

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с „Приказка за блуса и рокендрола“

Салма Хайек обвини Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

Спипаха на свобода горнооряховчанин с влязла в сила присъда

Над 6700 рохинги са били убити за един месец след избухналото насилие в Мианмар

Къщичка за книги радва болни деца

Макрон разкри мотивите на Тръмп, свързани с решението му да признае Йерусалим за столица на Израел

Раздават на шведите коли за тестове Семейства помагат в разработката на технологии за автономно движение

Взрив в производствена база в Павликени се размина без жертви

Денят на отворените врати във ВТУ премина при голям интерес

Снимка: Архив

Традиционната инициатива Ден на отворените врати във ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий” се проведе в събота при голям интерес. Кандидат- студенти от цялата страна пристигнаха със своите родители, за да разберат на място повече за възможностите, които дава обучението висшето учебно заведение. Кандидатстудентското бюро за информация и реклама бе организатор на събитието.

От 11 часа аулата на университета се напълни с желаещи млади хора да научат повече за възможностите, които се предлагат за обучение, квалификация и кариера. Заместник- ректорът по учебната дейност проф. д.ф.н. Стоян Буров представи новите специалности, ориентирани изцяло според търсенето на пазара на труда.

Главният секретар на ВТУ Олег Божанов говори за кредитирането по време на следването на студентите. От името на бившите студенти приветствие поднесе кореспондентът на “Господари на ефира” Димитър Върбанов. Той разказа своята лична история- защо е избрал да следва във великотърновския университет пред други ВУЗ-ове и каква е неговата реализация след това.

Бе организирана и факултетската борса, където кандидат-студентите се запознаха с отделните специалности, начините за прием, възможностите за получаване на стипендии, за настаняване в общежитие и др. На родители и кандидат- студенти бяха предложени много информационни и рекламни материали. Всички желаещи имаха възможност да подадат заявление за явяване на кандидатстудентските конкурсни изпити.

Желаещите кандидат- студенти посетиха залите, кабинетите и ателиетата на отделните факултети, езиковите центрове, спортната зала, покрития плувен басейн и др. За желаещите да продължат обучението си във ВТУ в събота бяха отворени за безплатно посещение всички музеи в болярския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.