Денят на отворените врати във ВТУ премина при голям интерес

ВТУ

Традиционната инициатива Ден на отворените врати във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" се проведе в събота при голям интерес. Кандидат- студенти от цялата страна пристигнаха със своите родители, за да разберат на място повече за възможностите, които дава обучението висшето учебно заведение. Кандидатстудентското бюро за информация и реклама бе организатор на събитието.

От 11 часа аулата на университета се напълни с желаещи млади хора да научат повече за възможностите, които се предлагат за обучение, квалификация и кариера. Заместник- ректорът по учебната дейност проф. д.ф.н. Стоян Буров представи новите специалности, ориентирани изцяло според търсенето на пазара на труда.

Главният секретар на ВТУ Олег Божанов говори за кредитирането по време на следването на студентите. От името на бившите студенти приветствие поднесе кореспондентът на "Господари на ефира" Димитър Върбанов. Той разказа своята лична история- защо е избрал да следва във великотърновския университет пред други ВУЗ-ове и каква е неговата реализация след това.

Бе организирана и факултетската борса, където кандидат-студентите се запознаха с отделните специалности, начините за прием, възможностите за получаване на стипендии, за настаняване в общежитие и др. На родители и кандидат- студенти бяха предложени много информационни и рекламни материали. Всички желаещи имаха възможност да подадат заявление за явяване на кандидатстудентските конкурсни изпити.

Желаещите кандидат- студенти посетиха залите, кабинетите и ателиетата на отделните факултети, езиковите центрове, спортната зала, покрития плувен басейн и др. За желаещите да продължат обучението си във ВТУ в събота бяха отворени за безплатно посещение всички музеи в болярския град.

Коментари

Задължително поле