Вкараха в затвора преселници, незаконно минали през българо-румънската граница

С опасност за живота е 61-годишна жена, пострадала при катастрофата на пътя Варна-Бургас

Дават на съд шофьорка, блъснала и убила пиян велосипедист

България вдигна летвата

Съдът в Бургас намали с 4 години присъда за смърт на пенсионер

Екстрадират Баневи от Франция

Възрастна жена от Хасково даде 26 хиляди лева на телефонни измамници

„Графа“ готов за трамвая Общината обмисля как да компенсира търговците

4-годишно дете и две жени пострадаха при пожар в София

Роден през ХХI век игра за Италия

Продължава доброволческата инициатива за почистване на паметници във Велико Търново

Унгария няма да екстрадира Никола Груевски

Вучич: Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България винаги са против нас

„Левски“ с нов шеф и спонсор за ЧНГ

Д-р Даниела Дариткова: България е страната с най-малък брой случаи на морбили в Европа

Ден на отворени врати в Дома на етносите в Пловдив

В Световния ден на етническата толерантност – 16 ноември, всеки пловдивчанин и гост на града под тепетата ще може да посети свободно „живия музей“ в Дома на етносите и да научи повече за историята, бита и културата на народностите, които живеят заедно в най-стария жив град в Европа векове наред.
„Ethno house“ обявява Ден на отворени врати и ще посрещне с ароматен чай всеки гост. Арменци, евреи, италианци, руснаци и турци направиха заедно своя Дом на етносите в града под тепетата в подкрепа на каузата за етническа толерантност и мирно съжителство. Примерът, който Пловдив дава, е за всички, които смятат, че все още не е късно да се преодолеят наслояваните предразсъдъци и негативните стереотипи, за да е по-светло бъдещето на следващите поколения. Домът на етносите бе открит през март 2016 г. със съдействието на Ахавни Кеворкян, Светлозар Калев, Давиде Кристиано, Олга Атанасова и Ахмед Пехливан, членове на Консултативния съвет на Фондация „Заедно“, чиято мисия е да популяризира вековния модел на мирно съжителство между етносите в Пловдив.
Преди 20 години Общото събрание на ООН обявява 16 ноември за Международен ден на толерантността. Посланието днес е, че не само в този ден, а всеки ден, всички ние трябва да живеем с отговорността да завещаем на децата си един по-добър свят, в който мултикултурността ще е богатство, а борбата с омразата и невежеството ще е спечелена, твърдят любезните домакини от „Ethno house“ край тунела под Античния театър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.