Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Фирмите ще тестват софтуера за продажби

Депото за отпадъци в Кърджали от днес има компостираща инсталация

В Кърджали пристигна компостираща инсталация за преработка на зелени отпадъци в тор осигурена по инвестиционен проект по подписана спогодба между Република Корея и Република България. Инсталацията на стойност 600 000 евро бе транспортирана до регионалното депо за битови отпадъци край Вишеград с четири контейнера, а разтоварването й започна малко преди обяд, съобщиха от общината.

Тя има капацитет за обработване на три тона отпадъци и се очаква да заработи до месец, каза зам.-кметът на община Кърджали инж. Катя Митовска. С пускането й в експлоатация се очаква да бъде намален капацитета на зелените отпадъци депонирани в регионалното депо и така да се облекчи неговата работа.

Към момента депото приема между 100 и 120 тона различен тип отпадъци на денонощие, като работи с единствената си изградена по проект клетка и обслужва осем общини. Оператор на регионалното депо за отпадъци е фирма „Зауба” ЕАД.

Инж. Митовска добави, че при сглобяването на компостиращата инсталация ще участват представителите на корейската фирма работещи по инвестиционния проект.

Веселина Танчева , началник отдел „Опазване на околната среда” в общинска администрация Кърджали, която също присъства на разтоварването на инсталацията, уточни, че предстои да бъдат обучени и кадри, които да работят с нея и това ще стане под прякото ръководството на корейските представители. Необходимите хора за тази дейност са от 3-ма до 5-ма души.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.