Депутатите прекъснаха гласуването на Бюджет 2018 Народните представители свикаха спешен председателски съвет заради допусната грешка

121 депутати подкрепиха задължителното гласуване.

Народните представители свикаха спешен председателски съвет заради допусната грешка вчера.

Депутатите прекъснаха гласуването на държавния бюджет на второ четене и свикаха спешен председателски съвет. Причината – вчера народните представители първо гласуваха приходно-разходната рамка на бюджета, а после гласуваха увеличение на субсидията за ремонт на църкви и манастири с 1 млн. лева, информира БНТ. Това на практика означава, че двата члена си противоречат и не могат да останат в един и същи бюджет.

В същото време поправката за субсидията е в бюджета на Министерския съвет. Ако не бъде окончателно приета, остава правителството без бюджет, което е правно невъзможно. Депутатите разбраха, че са допуснали грешка още вчера и оставиха поправката за обсъждане накрая. Именно това се случи.

Оказа се обаче, не не е сигурно дали е възможно да бъде намерено решение в рамките на сега съществуващите правила за работа на Народното събрание. Именно затова в председателския съвет ще се включат представители на бюджетната комисия, на правната комисия и специалисти юристи. Очаква се тяхното решение да стане факт до половин час.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.