Депутати от руския парламент: Москва е готова да помогне за ядреното разоръжаване на КНДР

Русия приветства срещата между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп, въпреки че един кръг на преговори е малко вероятно да доведе до някакви значителни резултати, заяви заместник-председателят на комисията по отбрана на долната камара на руския парламент Юри Швиткин пред Sputnik.

„Самата среща между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп е добре привествана, взимайки предвид, че изначалните позиции, които понастоящем съществуват, са доста неблагоприятни за сегашната среща. В същото време вярвам, че един кръг от разговори, една среща на върха не биха произвели някакви значими резултати“, заяви Швиткин.

Междувременно първият заместник-началник на международната комисия на горната камара на руския парламент Владимир Джабаров заяви пред Sputnik, че Москва е готова да вземе участие в процеса на ядрено разоръжаване на Северна Корея.

„Русия е готова да подпомогне мирното установяване на Корейския полуостров. Процесът на ядрено разоръжаване трябва да бъде решен в групата на шест преговарящи. В същото време, Пхенян очаква гаранциите за сигурност от международната общност и най-вече от САЩ“, заяви Джабаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа