Депутатът от БСП Валентин Ламбев в Елена: Задълбочава се усещането в обществото за липса на държавност

Депутатът от БСП Валентин Ламбев

Жители на Елена се срещнаха с депутатът от БСП от Великотърновския регион и поставиха наболели проблеми. Защо държавата има такова  безстопанствено отношение към жп гарата в град Елена? Това попитаха еленчани по време на приемната на народния представител.

Част от хората повдигнаха теми от национално значение като размера на пенсиите, лошата инфраструктура, забравените малки населени места в Балкана.

„Болна тема е липсата на общинска болница. След като ГЕРБ решиха да закрият лечебното заведение, всички жители на над 120 населени места в общината, са принудени да пътуват до Велико Търново за лечение”, сподели Валентин Ламбев.

Депутатът допълни, че и при тази среща гражданите отново критикували лошата инфраструктура и пътя, който свързва град Елена с областния център.

„Цялото трасе е обрасло, никой не чисти и платното е стеснено максимално от толкова много треви и клони. А в града някои улици са в критично състояние и се нуждаят от спешен ремонт, но няма пари“, довериха възмутени еленчани.

Валентин Ламбев говори и за работата в Народното събрание. „Усещането е, че НС работи на много бавни обороти. Съществен проблем е качеството на проектозаконите, които постъпват за разглеждане в пленарна зала. Продължава едно безмислено противопоставяне, което се усеща като едно бреме в обществените отношения. Усещането за липса на държавност се задълбочава все повече в обществото“, каза Валентин Ламбев. Той подчерта, че липсва координация между институциите. Макар че не всички проблеми са свързани с финанси, когато няма административен капацитет, тези проблеми се натрупват, обясни народният представител. „Всички проектозакони, които ние внасяме, са с цел подобряване на социлната база в обществото. Отхвърлянето им означава едно - държавата не се опитва да създава социална база“, категоричен бе Ламбев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика