Депутатът от БСП Весела Лечева пред жители на Козаревец: На България е нужна дългосрочна стратегия за управление

На България е нужна дългосрочна стратегия за управление

Необходима е дългосрочна стратегия за управлението на държавата и промяна в най-важните социално-обществено значими системи, чиито разпад доведе България до дъното на всички класации. Днес сме последни по доходи, първи по смъртност, с ниска раждаемост. Десет години управляващите избягват думата „реформа“, защото тя коства много и отнема от политическия рейтинг на управляващите. Това заяви в лясковското село Козаревец депутатът от БСП Весела Лечева, която представи програмата „Визия за България“.

lecheva„Решихме да излезем с този отворен документ пред българските граждани. Целта ни е дебат и дискусия по основните проблеми. След това конгресът на БСП ще приеме този документ като политическа програма за предстоящите избори“, обясни народният представител.

„В сегашния Парламент няма дискусия. Валянето с компромати, което е тактика на ГЕРБ за опорочаване на дебата, е крайно неприятно за всички български граждани. Хората виждат една караница, която не предлага нищо съществено за подобряване на живота им. Този начин е непродуктивен и не носи ефективни решения. Законодателство, което сме предложили никога не е прието. А за законодателство, за което сме предупреждавали, че е лобистко – думите ни не са чути“, каза Лечева.

Тя представи алтернативата на сегашното управление. „Ние изготвихме алтернативен бюджет, свързан с предложенията от Визията. Предлагаме 6400 лева еднократна помощ за второ и трето дете на родители, които поне две години са били част от осигурителната система. Преизчисляването на пенсиите към 2013 г. би могло да поправи техния несправедлив размер. Предлагаме данъчно облекчение от 50 лв от данък общ доход за всяко дете семейството“, изброи депутатът.

Тя представи и структурните реформи, заложени във „Визия за България“ – въвеждане на електронно управление, премахваме търговския статут на лечебните заведения и спиране на държавната субсидия за частните учебни заведения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика