Депутатът от БСП Явор Божанков: Зам.-губернаторът на Велико Търново Детелина Борисова с имоти на занижени цени

Въпроси, свързани с имотното състояние на зам. областния управител от ГЕРБ Детелина Борисова, са поставили пред народния представител от "БСП за България" Явор Божанков жители на община Стражица. Те са го алармирали, че през 2016 г. тя си е закупила имот от 2600 кв. м., като постройките в него са 450 кв.м. цената, която е запратила е 13,3 лв./кв.м.. Според Божанков пазарните цени по това време са по-високи. Народният представител обясни, че съпругът и дъщерята на Борисова също са придобили имоти, след като е станал кмет, а брат й има спечелени поръчки чрез строителната си фирма за около 1 милион лева.

Народният представител припомни, че за периода на мандата й като кмет на Стражица срещу Детелина Борисова има подадени два сигнала в прокуратурата.

Първият е за изпълнение на СМР без изискуемите строителни книжа при изграждането на подпорна стена като част от ремонта на път VTR/III-407/ Мирово-ж.п.гара Асеново-Асеново, а вторият е във връзка със закупуването на 200 СИМ карти за нуждите на общината.

Божанков попита чрез медиите защо втора година няма движение по двата сигнала, които са подадени в прокуратурата и превишила ли е тя правата си.

Потърсена за коментар Детелина Борисова заяви, че атаката срещу нея е политическа и идва точно преди местните избори. Бившата кметица е категорична, че като кмет не е извършила никакви нарушения и не се притеснява от сигналите в прокуратурата. Колкото до въпроса с имотите, тя заяви, че съпругът й е земеделски производител и си е закупил база, която тя, за да бъде коректна е посочила в декларацията си.

Благодаря

Коментари

Задължително поле