Депутатът от ВМРО Александър Сиди, пред “Труд”: Манипулацията на екзитпола в Пловдив не е прецедент

Някой се уплашил от конкуренцията

Манипулацията на екзитпола в Пловдив не е прецедент. Това е политически терористичен акт, който за съжаление удари всички. Това заяви пред “Труд” депутатът от ВМРО Александър Сиди. Той изрази съмнения, че зад манипулациите стои кандидатът на “Съюз за Пловдив” Дани Каназирева.

“Нека си припомним факта, че преди 4 години имаше същия проблем с екзитпола. Тогава на балотаж бяха отново Славчо Атанасов и кандидата на ГЕРБ, който според социолозите водеше с 12%. Реално при първите паралелни преброявания се оказа, че разликата е под 1%. Очевидно е че същите хора виновни преди 4 години, сега са направили манипулация отново”, каза Сиди. Според него Каназирева нямала подобни ресурси и възможност, защото ставало въпрос за “много хора и контакти”.

“Манипулацията цели служебно Каназирева да стигне до балотаж, защото тя е по-удобния опонент на ГЕРБ. Всички изследвания през кампанията показаха, че Славчо Атанасов е единственият кандидат, който и ще бие Здравко Димитров на балотаж”, смята още депутатът на ВМРО. Вероятно ставало въпрос за страх от конкуренция.

“Истината е, че дни след изборите отговорите прозират ясно. Манипулацията открадна избора на пловдивчани”, заяви още Сиди и подчерта, че се солидаризира с мнението на ЗС “Александър Стамболийски”. Вчера те обявиха, че ще сезират ЦИК и Специализираната прокуратура за манипулацията на екзитпола пола на изборите в Пловдив.

“Фалшифицираният екзитпол в Пловдив е организиран политически терористичен акт и ние от ЗС “Александър Стамболийски” подаваме сигнал в прокуратурата за тази тежка манипулация”, адвокат Георги Колев, който беше кандидат за кмет на Пловдив от ЗС “Ал. Стамболийски”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика