Министър Димитров: Боклук от София пътува за Враца, Сливен и Бобов дол

Гасиха 11 пожара само през почивните дни в Сливен и областта

Супермоделът Адриана Лима: Сърцето ми е с Ню Йорк Красавицата гледа „Роки” по време на изолацията

ТЕЦ „Бобов дол“ гори на денонощие по 20 т. отпадъци

ВАП сезира КЗК за разликата в цената на петрола на международните пазари и на бензина у нас

Производители на вафли дариха 100 000 лева на болницата в Горна Оряховица

Как изглеждаше футболът преди 20 години

Катастрофа затруднява движението при км 10 на АМ „Хемус“ към София

15 са досъдебните производства за нарушаване на карантина в Сливен

Хващат 2 пъти дядо да нарушава карантината

15 акта за нарушители на противоепидемичните мерки за ден в Търновско

Службите по Великден ще се провеждат пред храмовете

Над 730 000 са заразените с коронавирус по света

Над 800 жертви на Covid-19 в Испания за денонощие

Над милион и половина ученици по света не ходят на училище заради COVID-19

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Приемна за жителите на Велико Търново и региона проведе във вторник народният представител от ГЕРБ Станислав Стоянов. Депутатът и член на парламентарната комисия по енергетика и на комисията по вътрешен ред и сигурност се ангажира с разрешаването на редица въпроси, поставени му от граждани.

В рамките не приемния си ден Станислав Стоянов се срещна с кмета на село Шемшево Кирил Ангелски, който изрази задоволство от извършваните в момента мащабни ремонти в населеното място. Благодарение на усилията на местната и централна власт населените места край В. Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес, единодушни бяха двамата.

Село Шемшево се намира само на няколко километра западно от Велико Търново и вече е почти съединено със западната промишлена зона на града. Инвеститорският интерес през последните години се засилва значително. Заради непосредствената си близост, селото става все по привлекателно за живеене. С отпуснатите от Министерски съвет 248 520 лева тече ремонт на главната улица, разрушена от наводненията миналата година. Отделно са осигурени 198 702 лева за възстановяване на пътя Пушево- Дряново/Керека- Шемщево – В. Търново. С пари от общинския бюджет ще се извърши ремонт на водостока на влизане в селото, предвидени са дейности и по ремонт на площада. Всички тези дейности бяха поети като ангажимент от кмета на В. Търново Даниел Панов.

Станислав Стоянов съдейства, след разговори с ръководството на ЕРП „Север”, в Шемшево да започне поетапната подмяна и модернизация на електропреносната мрежа и изграждане на нови трансформаторни постове. Старата електропреносна мрежа, липсата на достатъчно мощност и честите прекъсвания на тока, забавяха до голяма степен процесите на развитие. Сега, след като разрешаването на този дългогодишен проблем е в ход и заедно с реализиращата се пълна реахбилитация на основната пътна инфраструктура, перспективите пред Шемшево стават все по широки.
Да се потърсят нови законови форми за прилагане на Закона за етажната собственост, беше сред темите, разисквани по време на приемната. Жителка на голям квартал във Велико Търново разказа за много случаи на съседи, които бойкотират дейността на домоуправителите и призова да се намери начин за още по-строги санкции при безотговорно отношение от страна на обитателите на жилищни сгради.

Станислав Стоянов се ангажира да съдейства за осигуряване на помещение, в което да се събират членовете на учредения Клуб на учителите – пенсионери, в който влизат и много бивши училищни директори от В. Търново.

В рамките на приемния си ден депутатът се запозна с идеите и целите на новорегистрирания Фотографски център в старата столица, който планира да проведе национален фотопленер във Велико Търново.

С лични средства народният представител от ГЕРБ ще подкрепи организацията по честванията на 60 години от основаването на ансамбъла и 30 години от създаването на ПФА „Искра” при Народно читалище „Искра 1896”. Той проведе разговори със секретаря на културната институция Нели Стойчева и главния художествен ръководител на състава Борислав Ангелов за конкретните ангажименти към отбелязването на годишнините.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.