Майли Сайръс: Пуша трева и псувам, но не съм лъжкиня

Премиерът Борисов посети стадиона на футболен клуб „Арда“ (ВИДЕО)

Мотоциклетист пострада при сблъсък с лек автомобил Катастрофата станала край Къпиновския манастир

Спипаха затворник, забравил да се върне в килията след отпуск

Любовна лудост завладява Варна Започва 27-ото издание на международния филмов фестивал

Анджелина Джоли изпрати със сълзи Мадокс в университета в Южна Корея

АПИ: Възстановяването на виадукта на магистрала „Струма“ ще струва 1,86 млн. лева

Обама купуват голямо имение на остров за 14 милиона долара

Малките прегрешения не са съвсем безобидни

Столичната община няма да плаща за подмяната на ограничителите по „Граф Игнатиев“

Издирват ранен украински турист в района на връх Мальовица

Надал яхна 370 коня Тенисистът подкара нов автомобил

Русия представи първата в света плаваща АЕЦ (ВИДЕО)

550 руски учени обвиниха Кремъл в кампания на репресии срещу протестиращи

Google е закрил 210 канала в YouTube заради дезинформация

Депутатът от РБ Иван Иванов: Блокът все пак ще успее да излъчи единна кандидатура

Държавният бюджет за 2017 г. най- вероятно ще прилича на содена питка, , въпреки твърдението на финансовия министър, че събираемостта на данъците върви много добре. Това заяви във Велико Търново депутатът от Реформаторския блок и зам.-председател на НС Иван Иванов, който коментира пред журналисти предстоящите приоритети за новия политически сезон.

Според Иванов, бюджетът трябва да осигури работещи институции, така че хората да инвестират, произвеждат добавена стойност, а не само да има икономика на потреблението, както е в момента. Сега икономиката ни зависи изцяло от фондовете на ЕС, които се усвояват в голяма степен непрозрачно от едни и същи фирми, което не води до създаване на средна класа, а хората нямат усещане, че държавата работи за тях. Друг важен закон за тази есен е антикорупционият, който обаче среща съпротива заради темата с анонимните сигнали.

“Надявам се да не бъде окастрен този законопроект, защото корупцията е основния бич за развитието на държавата и трябват много сериозни мерки, дори на ръба на репресията”, подчерта Иван Иванов. Той е и вносител на законопроект за историческите столици на България, който също ще се гледа в предстоящия сезон. Зам.-председателят на парламента изрази увереност, че всички негови колеги от областта ще го подкрепят, както и НСОРБ, за да може уникалното културно-историческо наследство на Велико Търново да бъде запазено, а градът да продължи развитието си.

Реформаторът е вносител и на предложение в ЗМСМА общините задължително да въвеждат институцията „обществен посредник“. Според него, Велико Търново заслужава подобна институция, която е нужна на всички граждани. Други важни закони тази есен са за резерва, военната полиция, отбраната и въоръжените сили, чиято идея е да се реши проблема с недостига на кадри, както и с липсата на млади военнослужещи.

По думите на Иванов, още два ключови местни проблеми трябва да намерят законодателно решение. Става дума за незаконната сеч на дървесина и състоянието на НВУ и ВТУ, които въпреки, че са ключови институции за живота и икономиката на цялата област, имат сериозни финансови проблеми.

Депутатът от Реформаторския блок коментира и предстоящите президентски избори. Той бе категоричен, че блокът все пак ще успее да излъчи единна кандидатура за държавен глава до следващия вторник, но призна, че част от лидерите на партиите се опасяват, че собствен кандидат, различен от този на ГЕРБ, може да се изтълкува като недоверие към изпълнителната власт. “Длъжни сме да издигнем, автономен, проевропейски ориентиран кандидат, предвид несигурността на премиера към това, което се случва в Турция и Русия”, заяви Иванов и подчерта, че според него най-силните кандидатури са предложените от Гражданския съвет Гроздан Караджов и Трайчо Трйков.

По въпроса дали са възможни две паралелни кандидатури на реформаторите, или ситуация от партиите в блока да подкрепят кандидат на ГЕРБ, Иванов призна, че всичко е възможно предвид политическата обстановка в момента. Той коментира, че вляво кандидатурата вече е политически несъстоятелна, а ГЕРБ още нямат кандидат.

“Разпадаме се всяка година преди всички избори, при нас има динамично равновесие, а и споразумението между партиите и без това изтича след изборите и тогава ще се прави рекапитулация. Трябва да има общ конгрес за обсъждане участието във властта, но ако имаме единна кандидатура, има голяма вероятност блокът да заздрави позиции и да привлече и други политически субекти. Не изключвам и вариант, при който АБВ в последния момент да подкрепят кандидат на ГЕРБ, и после да се върнат под някаква форма в управлението. Пред вид кризата вляво, ГЕРБ се измества и в центъра, и в лявото политическо пространство и се държи като партията, която се опитва да изземе целия политически спектър, а това не е добре за демократичния процес”, посочи още Иван Иванов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

 1. Днес отново ще споделя статуса си от вчера с молба за МАКСИМАЛЕН РЕПОСТ, защото е твръде вероятно доста хора да са пропуснали една важна новина, която ярко издава природата на управляващите в България.
  Неслучайно избраха и отпускарския сезон, за да го публикуват в „Държавен вестник“ точно на 2 август.

  Сега…
  Темата ще има продължение.
  Предварително моля за максимален репост.
  На 2 август парламентът прие промени в ЗДДС, които противоречат с основни принципи на европейското право – принципа на данъчния неутралитет и принципа за забрана за нарушаване на конкуренцията.
  Брутален, антибългарски закон, имащ за цел да обслужи една единствена компания – Лукойл.
  С промените се въвежда задължение за внасяне на обезпечение при внос на горива при вътреобщностно придобиване /“внос“ от държава членка/ на течни горива, а при внос от трети страни /извън ЕС/ не се изисква обезпечение.
  Нали се сещате кого обслужва тази брутална и алогична промяна на закона?!
  Казано с най-обикновени думи това означава, че ако някой иска да внесе по-евтино гориво от рафинерията в Гърция или Румъния, примерно, ще трябва да внесе обезпечение, а ако го внася от Русия – не.
  С други думи, казано директно, това означава, че Лукойл буквално си е напазарувал парламентарната група на ГЕРБ, барабар с финансовия министър.
  За БСП, ДПС, Атака няма смисъл да коментирам. Всеки знае отдавна, че те се командват директно от Кремъл.
  Не си мислете, че живеете в независима държава. Това тук е губерния, чиито управници смучат от кръвчицата на българина, закачени към всички възможни енергийни кранчета на Кремъл –
  най-скъпия руски газ за България, брутален картел при горивата, над 1 100 000 000 лв. неустойка за Росатом, умишлено заложена при т. нар. договор. Впрочем, неустойка, която България ще плати на руснаците без дори въпросният реактор да е докаран в България. Впрочем – не се знае дали изобщо е произвеждан.
  Неслучайно нито МФ, нито НАП, нито ДАНС, нито КЗК години наред не предприемат мерки срещу бруталния картел при горивата.
  Акцизът върху горивата в България е двойно по-нисък от повечето европейски държави. Това означава, че двойно по-малко пари влизат в хазната, докато крайната цена на горивата за нас, българите е същата като в Германия и Австрия.
  Разликата е около 750 000 000 лв. годишно. Пари, които прибират Кремъл и неговите слуги тук.
  Неслучайно години наред монополиста производител „Лукойл Нефтохим“ АД отчита приходи от по 7-8 милиарда годишно, без да отчете дори и стотинка печалба.
  за последните 7 години – приходи от над 45 000 000 000 лв. (45 МИЛИАРДА ЛЕВА).
  НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА СА ОТЧЕЛИ И 1 СТ. ПЕЧАЛБА.
  Към това за десерт ще добавя и факта, че най-големият производител на най-скъпия ток в микса от ВЕИ, ток, който ние изплащаме в микса по цени в пъти по-високи от средната, отново е руска фирма – „Енергия и газ България“ ЕООД, с официално деклариран приход за последните 6 години от над 700 000 000 лв.
  Е, сетете се сами кой и откъде управлява България?!
  Жалка, нещастна губерния, управлявана от нещастни продажници и слуги на Кремъл.
  Моля за максимален репост!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.