Депутатът Явор Божанков оттегли номинацията си за евролистата на БСП

Депутатът от Великотърновския регион Явор Божанков оттегли номинацията си, която десетки партийни организации издигнаха, за кандидат за член на Европейския парламент в листата на БСП. Народният представител мотивира решението си с ангажиментите, които отстоява като депутат.

„Благодаря на всички членове на БСП, които за втори път ми дадоха своето доверие. Поел съм ангажимент към тях и към всички избиратели да бъда техен народен представител и върша тази работа всеотдайно, с искрено желание да променим днешната система в България. Предстоящите избори имат историческо значение. Демокрацията у нас е под заплаха, а краят на едно провалено управление – близо. Въпросът не е кога ще си отиде то, а как ще продължим напред. Поех отговорност като член на Националния предизборен щаб и ще дам всичко от себе си България да има правителство и хора, способни да осигурят справеливост и сигурност. Които ще работят за интересите на България тук и в Европа. Продължавам с моите ангажименти и срещи с жителите на Великотърновска област“, посочи Божанков.

Явор Божанков подчерта, че европейските избори ще предопределят и края на управлението на ГЕРБ. „Опонентите ни прибягнаха до промени в изборното законодателство, отмяна на преференциите, ощетяване на БСП в изборния процес. Опрощават задължения на вероизповедания и влизат в нечисти договорки, за да спасят властта си. Но ВИП асаньорът им се движи еднопосочно – надолу. С личност като Елена Йончева начело на листата изпращаме ясно послание. Обединител за обществото. Човек, който е готов да жертва себе си и да се изправи срещу огромни интереси и корупция. Вярвам в предстоящата промяна“, каза депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика