Най-добрата кола за жени е японска Mazda 3 е любимката на дамите с шофьорска книжка

За новото дередже на „Под игото” Мунчо да стане министър на образованието...

Заради затоплянето на климата: Българската ябълка става розова Ще отглеждаме сортове грозде от Южна Италия

Девет строители и инженери са арестувани заради земетресението в Албания

Броят на личните лекари е намалял почти наполовина за 20 години

Масов гроб с 50 тела откриха в Мексико

Водещ приоритет на правителството на Борис Джонсън е напускането на ЕС на 31 януари

Петя Аврамова: 1,6 млрд. лева са осигурени за обновяването на 39 български града

НФСБ с нов областен координатор в Бургас

Доживотен затвор за грък, убил българка на остров Крит

Студентите по медицина ще изучат израелско ноу хау за хемодиализата

Един човек е загинал при тежка катастрофа край Елхово

Крум – крадецът уличен в нови 4 обира на жилища От полицейска униформа до чанти на лекарки са сред "ударите" на шуменеца

Кола се запали при задвижване

Бразилецът Маркиньос, бивш национал на България, ексклузивно пред „Труд“: ЦСКА върви нагоре

Депутат от ВМРО направи регион Силистра приоритетен за държавата

Депутатът от „Обединени патриоти“ (от квотата на ВМРО) Александър Сабанов извоюва Силистра да е приоритетен район за програми и проекти към Министерство на икономиката. Сабанов е член на икономическата комисия в Народното събрание и е избран от този регион.

Това стана ясно по време на първа, от много време насам, среща между представители на НС, Министерство на икономиката, различни агенции, общината и други институции, която приключи вчера.

Инициативата има за цел да бъдат повдигнати и дискутирани актуални за област Силистра и конкретно за община Силистра теми. По време на мащабното събитие бяха обсъдени най – спешните нужди за региона и вариантите за разрешаване на неотложните проблеми. На форума участваха зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, експерти от Национална компания „Индустриални зони“, Агенция за инвестиции и Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. В проявата се включи и зам.-изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Меджиде Ахмедова. Сред участниците бяха и кметове на населени места, общински съветници, експерти от местната и държавна администрация, индустриалци, предприемачи, представители на местния бизнес.

Всички присъстващи бяха категорични, че Силистра е много добра локация с данни за инвеститорски интерес – речен, железопътен и сухопътен транспорт. Нужно е единствено да бъдат направени стъпки предприемачите скоро да оценят тези факти. Всички се обединиха около идеята на народния представител Александър Сабанов, подкрепена и от кмета на града д-р Юлиян Найденов, че за целта е нужно създаване на индустриална зона в полза на развитието на града и региона.

Идеята се базира на проучвания, които са показали, че трябва да се създаде компания между общината и държавата, наречена дружество „Индустриална зона Силистра“. Община Силистра може да се включи с апорт на терени при изграждане на „Индустриална зона“, а държавата ще финансира изграждането на инфраструктура в нея.

С приетото предложение на депутата от „Обединени патриоти“, от квотата на ВМРО Александър Сабанов, най важната стъпка е направена и сега следват действия от страна на кмета. За да се реализира индустриалната зона е нужно д-р Юлиян Найденов да замени избраните парцели, да направи ПУП и да ги апортира в дружеството Индустриална зона Силистра.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.