На 14 декември 2018 да почерпят

Терористът от Страсбург е застрелян от полицията Укривал се е в склад на 4 км от Коледния базар

Емигрантката Роси е втората жена-финалист във „Фермата“

​Френското правителство оцеля при вот на недоверие

Турция извърши въздушни удари срещу бази на терористи в Северен Ирак

Нападение с хладно оръжие в столичния квартал „Христо Ботев“, ранени са три жени и дете Извършителят е 24-годишен мъж

ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Депутат от ВМРО направи регион Силистра приоритетен за държавата

Александър Сабанов. Снимка: ВМРО

Депутатът от „Обединени патриоти“ (от квотата на ВМРО) Александър Сабанов извоюва Силистра да е приоритетен район за програми и проекти към Министерство на икономиката. Сабанов е член на икономическата комисия в Народното събрание и е избран от този регион.

Това стана ясно по време на първа, от много време насам, среща между представители на НС, Министерство на икономиката, различни агенции, общината и други институции, която приключи вчера.

Инициативата има за цел да бъдат повдигнати и дискутирани актуални за област Силистра и конкретно за община Силистра теми. По време на мащабното събитие бяха обсъдени най – спешните нужди за региона и вариантите за разрешаване на неотложните проблеми. На форума участваха зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, експерти от Национална компания „Индустриални зони“, Агенция за инвестиции и Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. В проявата се включи и зам.-изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Меджиде Ахмедова. Сред участниците бяха и кметове на населени места, общински съветници, експерти от местната и държавна администрация, индустриалци, предприемачи, представители на местния бизнес.

Всички присъстващи бяха категорични, че Силистра е много добра локация с данни за инвеститорски интерес – речен, железопътен и сухопътен транспорт. Нужно е единствено да бъдат направени стъпки предприемачите скоро да оценят тези факти. Всички се обединиха около идеята на народния представител Александър Сабанов, подкрепена и от кмета на града д-р Юлиян Найденов, че за целта е нужно създаване на индустриална зона в полза на развитието на града и региона.

Идеята се базира на проучвания, които са показали, че трябва да се създаде компания между общината и държавата, наречена дружество „Индустриална зона Силистра“. Община Силистра може да се включи с апорт на терени при изграждане на „Индустриална зона“, а държавата ще финансира изграждането на инфраструктура в нея.

С приетото предложение на депутата от „Обединени патриоти“, от квотата на ВМРО Александър Сабанов, най важната стъпка е направена и сега следват действия от страна на кмета. За да се реализира индустриалната зона е нужно д-р Юлиян Найденов да замени избраните парцели, да направи ПУП и да ги апортира в дружеството Индустриална зона Силистра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.