Депутат от ВМРО направи регион Силистра приоритетен за държавата

Депутатът от „Обединени патриоти“ (от квотата на ВМРО) Александър Сабанов извоюва Силистра да е приоритетен район за програми и проекти към Министерство на икономиката. Сабанов е член на икономическата комисия в Народното събрание и е избран от този регион.

Това стана ясно по време на първа, от много време насам, среща между представители на НС, Министерство на икономиката, различни агенции, общината и други институции, която приключи вчера.

Инициативата има за цел да бъдат повдигнати и дискутирани актуални за област Силистра и конкретно за община Силистра теми. По време на мащабното събитие бяха обсъдени най – спешните нужди за региона и вариантите за разрешаване на неотложните проблеми. На форума участваха зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, експерти от Национална компания „Индустриални зони“, Агенция за инвестиции и Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. В проявата се включи и зам.-изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Меджиде Ахмедова. Сред участниците бяха и кметове на населени места, общински съветници, експерти от местната и държавна администрация, индустриалци, предприемачи, представители на местния бизнес.

Всички присъстващи бяха категорични, че Силистра е много добра локация с данни за инвеститорски интерес – речен, железопътен и сухопътен транспорт. Нужно е единствено да бъдат направени стъпки предприемачите скоро да оценят тези факти. Всички се обединиха около идеята на народния представител Александър Сабанов, подкрепена и от кмета на града д-р Юлиян Найденов, че за целта е нужно създаване на индустриална зона в полза на развитието на града и региона.

Идеята се базира на проучвания, които са показали, че трябва да се създаде компания между общината и държавата, наречена дружество „Индустриална зона Силистра“. Община Силистра може да се включи с апорт на терени при изграждане на „Индустриална зона“, а държавата ще финансира изграждането на инфраструктура в нея.

С приетото предложение на депутата от „Обединени патриоти“, от квотата на ВМРО Александър Сабанов, най важната стъпка е направена и сега следват действия от страна на кмета. За да се реализира индустриалната зона е нужно д-р Юлиян Найденов да замени избраните парцели, да направи ПУП и да ги апортира в дружеството Индустриална зона Силистра.

Коментари

Задължително поле