Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Атаката от слаба позиция е обречена на провал Суетенето около избора на главен прокурор се подхранва от лични страхове и амбиции

Какво мисли за Ариана Гранде бай Гроздан?

Директорът на болницата в Бургас: Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно

Експерт: 5 лв. на квадратен метър ще струва техническият паспорт на жилището ни

Русия и Китай поискаха заседание на Съвета за сигурност заради ракетните разработки на САЩ

Семейството на убитата Кристин ще съди лекаря от линейката и болницата

Започват масови проверки в Пловдивско заради незаконни гонки

Марияна Николова: Не приемам председателския пост в Съвета по киберсигурност като капан

Проф. Олег Асенов, АПИ: Тол системата може да заработи от 1 февруари 2020 г.

България е с най-много жертви при катастрофи с коли в ЕС

Доналд Тръмп отмени посещение в Дания

Президентът на Италия започва консултации за ново правителство

Тръмп: Подкрепям завръщането на Русия в Г-8

Проектите за шофьорски закони отиват за скрап Анонимна работна група от КАТ и ДАИ ги писа 3 години без резултат

Дерайлиралите вагони в Хитрино са румънски, товарът – също

Цистерните на взривилия се влак са проверени. Машинистите са минали инструктаж, преди да тръгнат на път. Това каза Димитър Баев, зам.-управител на „Булмаркет”, железопътният превозвач, чийто влак дерайлира и се взриви в шуменското село Хитрино.

„Всеки влак си има пътен преглед, има ревизия и има строго установени правила, по които се прави оглед на влака, съответно проверка на състоянието му. Във влакообразуващите гари се правят допълнителни проверки. Има си технология, която е била спазена“, обясни Димитър Баев по БТВ.

Той обясни, че товарът е на румънски собственик, цистерните са румънски. Те са били получени в Русе, закарани са били до Бургас, където са натоварени и са тръгнали обратно към границата.

„Ние ежедневно караме такива транспорти, специализирани сме във всякакви видове товари, включително и горива. Какво се е случило тази сутрин, все още никой не може да каже.

Доколкото разбрахме се е скъсал влака при навлизане в гара Хитрино, което е някакъв вид технически проблем, но не можем да кажем на какво се дължи – дали на железен път, дали на състояние на вагона“, коментира още Димитър Баев.

Досега компанията не е имала сериозни инциденти, категоричен беше зам.-управителят.

Той обясни, че „Булмаркет холдинг” е собственик на компанията „Булмаркет рейл карго”, която извършва железопътните превози на територията на страната. До преди две години тя е била в компанията майка, от преди две години работи като абсолютно самостоятелна компания на пазара. Специализирани са в превоз на горива, химикали и всякакъв друг вид генерални товари. Управителят на „Булмаркет рейл карго” Стефан Иванов в момента в съда в Шумен на разпит с прокурори и машинистите, които са задържани и дават обяснения.

Димитър Баев изказа съболезнования от името на ръководството на всички пострадали и техните близки. Компанията ще направи всичко необходимо, за да мине разследването както трябва, каза той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.