"Десант на младите" ще видим на сцената на Летния театър: Започва "Бургас и морето"

Бургас се готви за вълнуващ конкурс. Всяка година по това време, поредното издание на "Бургас и морето", събира зрителите в Летния театър, сред прохладата на морската градина и на метри от вълните.

Само след няколко дни, в събота, 29 юли, ще се проведе култовият фестивал.

За трета поредна година сценарият за него се пише от любимия на поколения композитор- Стефан Диомов.

"Мога да нарека фестивала, който предстои "Десант на младите". От общо 12- те песни, 9 са на млади автори и изпълнени от млади певци. Всички казваха че фестивалът е малко застаряващ, ето сега нещата се промениха. От титулярите участват само трима - прекрасната Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и Жан Шейтанов", обяви пред "Труд" Стефан Диомов.

Тази година водещ на "Бургас и морето" ще е Камен Воденичаров. Той няма да е сам на сцената. За атрактивното представянето на всяка една от 12-те песни финалисти, до него ще застанат любими актьори от Драматичен театър "Адриана Будевска" - Стоян Памуков, Юрий Ангелов, Димитрина Тенева, Невена Цанева и Ива Папазова.

От Община Бургас съобщават, че следващия ден - на 30- ти юли, също в морската градина ще се проведе Четвъртият международен куклен фестивал на открито "Дни на куклите". Той ще е седем поредни дни и постановките могат да се гледат на открита сцена "Охлюва". В тазгодишното издание участват театрални трупи от България, Испания, Русия и Турция. Всички спектакли са с вход свободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура