Десетки арестувани в Сан Франциско след антивоенен протест (ВИДЕО)

Десетки протестиращи бяха арестувани на 16 ноември, след като затвориха част от моста в залива на Сан Франциско като част от демонстрация, призоваваща за прекратяване на огъня в Газа,  съобщава NOVA, позовавайки се на „Гардиън“.

Протестът блокира цялото движение в западна посока по моста - ключов път за придвижване към града, по който ежедневно се движат около 260 000 превозни средства. В отговор на форума на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в града се проведоха многобройни демонстрации на активисти, които осъждат корпоративните печалби, злоупотребите с околната среда и войната между Израел и "Хамас".

Органите на реда съобщиха, че работят по разчистването на моста. Калифорнийският магистрален патрул, както и полицията и заместник-шерифите бяха на място, съобщи NBC. Арестувани са най-малко 50 протестиращи. Пристигнали са и влекачи, за да приберат колите им, допълва изданието.

Кадри, публикувани в социалните медии, показват как протестиращи образуват жива верига между колите, докато седят на моста.  Други лежат под бели чаршафи като част от "стачка" до моста, близо до огромен банер, призоваващ Джо Байдън да призове за спиране на огъня сега. Те също така окачиха голям транспарант с надпис „Спрете геноцида“ и поискаха край на американската военна помощ за Израел.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка