Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Десетки българи, завлечени с пари от интернет-измамник във Великобритания. Жена, която често променя профилите си в социалната мрежа, е успяла да измами сънародниците ни с фалшиви договори за наем на апартаменти в Лондон, предава БТВ.

Предупреждение за нея се появява във Фейсбук групата "Българи в Англия" преди десетина дни. Жена на име Милена или Емили успява да измами две наши сънароднички с обява за апартамент под наем в центъра на Лондон на много изгодна цена.

За същата квартира кандидатствал и създателят на групата Михаил Хараланов.

„Много хора започнаха да пишат също коментари как са били завлечени от тази жена за квартири, за кражби специално”, обясни Михаил Хараланов.

Пострадалото от измамата момиче е подало жалба в полицията, според информацията на наши сънародници в Лондон, така наречената Емили дори е била задържана, но по-късно освободена.

Няколко от пострадалите са подали сигнали в полицията, но за момента лондонските власти не предоставят информация по случая.

Българското посолство не е уведомено официално. Не е рядкост информация за измамници да се появява в групите на наши сънародници в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа